Патешка супа
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете патицата на парчета и я сложете в тенджера. Залейте със студена вода и кипнете. Отстранете появилата се пяна на повърхността и добавете дафиновите листа, сол и черен пипер.
2. Гответе, докато месото започне да пада от костите. След това прецедете бульона и почистете месото от кожата и костите. Накъсайте го.
3. Обелете картофите, морковите, пащърнака, целината и домата. Нарежете ги на кубчета и ги пуснете в бульона.
4. След като зеленчуците омекнат, пасирайте супата. Върнете на огъня, добавете ориза и поръсете с наситнени девесил и мащерка.
5. Щом оризът се свари, върнете месото и гответе още около 5 минути.
Съвет:
Ако патицата, която сте купили е с дреболиите, ползвайте и тях за супата.
Продукти
- 1 патица
- 2 картофа
- 2 моркова
- 1 корен пащърнак
- 2 стъбла селъри
- 1 домат
- 2 дафинови листа
- 100 г ориз
- 0.5 връзка девесил
- 2 стръка мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 100 г кисело мляко
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/