Начин на приготвяне:

1. Нарежете патицата на парчета и я сложете в тенджера. Залейте със студена вода и кипнете. Отстранете появилата се пяна на повърхността и добавете дафиновите листа, сол и черен пипер.

2. Гответе, докато месото започне да пада от костите. След това прецедете бульона и почистете месото от кожата и костите. Накъсайте го.

3. Обелете картофите, морковите, пащърнака, целината и домата. Нарежете ги на кубчета и ги пуснете в бульона.

4. След като зеленчуците омекнат, пасирайте супата. Върнете на огъня, добавете ориза и поръсете с наситнени девесил и мащерка.

5. Щом оризът се свари, върнете месото и гответе още около 5 минути.

6. Разбъркайте жълтъците с млякото и темперирайте с черпак от горещата супа. Изсипете застройката в тенджерата, подправете със смлян черен пипер и сол на вкус и гответе още около 5 минути. Сервирайте с листенца девесил.

Съвет:
Ако патицата, която сте купили, е с дреболиите, ползвайте и тях за супата.

Продукти

  • 1 патица
  • 2 картофа
  • 2 моркова
  • 1 корен пащърнак
  • 2 стъбла селъри
  • 1 домат
  • 2 дафинови листа
  • 100 г ориз
  • 0.5 връзка девесил
  • 2 стръка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 г кисело мляко
  • 2 жълтъка

Свързани рецепти