1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете.

2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето.

3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

4. С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио.

5. За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек.

6. Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.

7. Поднесете кюфтетата със салцата.

Продукти

  • 300 г пълномаслена извара
  • 100 г краве сирене
  • 1 яйце
  • 50 г кашкавал
  • 3 с.л. брашно
  • 1/2 връзка магданоз
  • 50 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • За салцата:
  • 1 белена печена чушка
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1–2 домата
  • 1 люта чушка
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 стрък босилек
  • 1/2 лимон
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички