Тутманик
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разтворете маята в 50 мл хладка вода, заедно със захарта и щипка брашно. Оставете я да шупне.
2. Разбъркайте брашното със солта. Направете кладенче и изсипете втасалата мая вътре.
3. Добавете 1 яйце и киселото мляко. Замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса. След това го разделете го на три и пак го оставете да втаса.
4. Разбийте останалите яйца. Натрошете сиренето и го разбъркайте с разбитите яйца. Разтопете маслото и го смесете с олиото.
5. Всяка част от тесто разточете на тънка кора. Намажете с маслената смес и поръсете със сиренето. Сложете корите една върху друга и навийте руло. Нарежете на 16 парчета.
6. Подредете в намазнена тава и оставете да втаса.
7. Намажете с разбит с малко вода жълтък и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Продукти
- 500 г брашно
- 400 г краве сирене
- 3 яйца
- 25 г жива мая
- 1 ч.л. захар
- 1–2 ч.л. сол
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 120 г краве масло
- 100 мл олио
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк