Печено пиле "Адобо"
Рецепта от: Стоян и Лора
- Почистете пилето и го сложете в дълбок керамичен съд за печене с капак.
- Наситнете чесъна. Лука нарежете на по-едро.
- Разбъркайте в купа оцета, соевия сос, дафиновите листа и черния пипер. Добавете чесъна и лука. Ако е нужно, налейте още соев сос.
- Залейте пилето и хубаво го намажете. Оставете го да се маринова за минимум 4 часа, а най-добре за една нощ.
- Сложете похлупения керамичен съд във фурна, загрейте на 200 градуса и печете за 1 час.
- След това извадете пилето в тавичка, а соса пресипете в касерола. Редуцирайте го на умерен огън и разбъркайте с меда.
- Върнете пилето в керамичния съд, намажете го с редуцирания сос и печете за още 15-20 минути, за да се глазира и да хване хубава коричка.
Съвет:
Ако искате пиперът да се усеща повече, счукайте леко зърната, преди да ги сложите в маринатата.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 1 пиле (1,8 кг)
- 2 глави лук
- 5 скилидки чесън
- 200 мл светъл соев сос ( с по-малко сол)
- 100 мл червен винен оцет
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 2-3 дафинови листа
- 3-4 с.л мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне