1. Почистете пилето и го сложете в дълбок керамичен съд за печене с капак.
  2. Наситнете чесъна. Лука нарежете на по-едро.
  3. Разбъркайте в купа оцета, соевия сос, дафиновите листа и черния пипер. Добавете чесъна и лука. Ако е нужно, налейте още соев сос.
  4. Залейте пилето и хубаво го намажете. Оставете го да се маринова за минимум 4 часа, а най-добре за една нощ.
  5. Сложете похлупения керамичен съд във фурна, загрейте на 200 градуса и печете за 1 час.
  6. След това извадете пилето в тавичка, а соса пресипете в касерола. Редуцирайте го на умерен огън и разбъркайте с меда.
  7. Върнете пилето в керамичния съд, намажете го с редуцирания сос и печете за още 15-20 минути, за да се глазира и да хване хубава коричка.

Съвет:

Ако искате пиперът да се усеща повече, счукайте леко зърната, преди да ги сложите в маринатата.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 1 пиле (1,8 кг)
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 200 мл светъл соев сос ( с по-малко сол)
  • 100 мл червен винен оцет
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 2-3 дафинови листа
  • 3-4 с.л мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички