Гъбена супа с ориз
Рецепта от: Стоян и Лора
Рецепта за лесна за приготвяне, ароматна гъбена супа. Използвайте гъби кладница и пресни подправки за много вкус и аромат. Супата не се застройва, затова е подходяща, както за вегетарианци, така и за вегани.
Продукти
- 500 г гъби кладница
- 2 моркова
- 2–3 връзки пресен лук
- 1/2 връзка копър
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка джоджен + за сервиране
- 1,5 л зеленчуков бульон
- 100 г ориз
- 1 ч.л. червен пипер
- 60 мл зехтин
- сокът от 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете гъбите и морковите на кубчета, а лука – на ситно.
- 2. Загрейте зехтина и запържете гъбите и морковите. Добавете лука и поръсете с червен пипер.
- 3. Прибавете ориза, разбъркайте и налейте бульона. Овкусете със сол. Нарежете на ситно копъра, магданоза и джоджена и ги добавете в супата. Гответе, докато оризът се свари.
- 4. Добавете сок от лимон, поръсете с още 2 стръка наситнен джоджен и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Давид Скоко
Супа от тиква и червена леща