Рецепта за лесна за приготвяне, ароматна гъбена супа. Използвайте гъби кладница и пресни подправки за много вкус и аромат. Супата не се застройва, затова е подходяща, както за вегетарианци, така и за вегани.

Продукти

  • 500 г гъби кладница
  • 2 моркова
  • 2–3 връзки пресен лук
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка джоджен + за сервиране
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 100 г ориз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 60 мл зехтин
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете гъбите и морковите на кубчета, а лука – на ситно.
  • 2. Загрейте зехтина и запържете гъбите и морковите. Добавете лука и поръсете с червен пипер.
  • 3. Прибавете ориза, разбъркайте и налейте бульона. Овкусете със сол. Нарежете на ситно копъра, магданоза и джоджена и ги добавете в супата. Гответе, докато оризът се свари.
  • 4. Добавете сок от лимон, поръсете с още 2 стръка наситнен джоджен и сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички