Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Понеделник, 17 февруари, 16:30 | Вторник, 18 февруари, 00:00

Начин на приготвяне:

  1. В блендер смелете брашното, захарта, ванилията, солта и маслото, нарязано на кубчета. Добавете яйцето, смелете до получаването на тесто. Оформете правогълник , увийте във фолио и приберете в хладилник да стегне.
  2. След това разточете върху набрашнен плот. Прехвърлете в правоъгълна форма с подвижно дъно, покрийте с пергаментова хартия и притиснете с морска сол.
  3. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10–15 минути с хартията и солта. Извадете и охладете.
  4. Загрейте кондензираното мляко с маслото и прясното мляко. Дръпнете от огъня. Сипете стърготините и ги оставете да се напоят за 20-30 минути.
  5. Разбийте яйцата и добавете сметаната, нишестето и бакпулвера. Сипете стърготините. Разбъркайте.
  6. Изсипете сместа върху основата и печете на 160 градуса до златисто - около 15-20 минути. Охладете и поднесете.

  Съвет: По желание гарнирайте с пресни плодове и сметана.

Продукти

За основата:

250 г брашно

125 г краве масло (студено)

60 г пудра захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1 яйце

1 щипка сол

 

За плънката:

50 г краве масло

100 мл прясно мляко

100 г кокосови стърготини

3 яйца

100 мл течна животинска сметана

2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. бакпулвер

150 г подсладено кондензирано мляко

Свързани рецепти