Рибни кюфтенца с портокалово айоли
Рецепта от: Стоян и Лора
- Размразете рибата и я накълцайте на малки кубчета. Настържете картофите и ги разбъркайте с рибата. Прибавете 1 яйце, горчицата, настърганата лимонова кора, накълцаните пресен лук и магданоз. Овкусете с микса от подправки. Разбъркайте добре и ако е нужно, добавете малко брашно или галета.
- От сместа оформете кюфтенца. Добре е да ги приберете в хладилник за 15 минути. След това ги оваляйте в брашно, потопете ги в разбитите яйца и накрая в хлебните трохи. Пържете в загрято олио до златисто. Извадете ги в цедка или върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- За соса в касерола сложете портокаловият сок и гответе, докато се редуцира до 1/3. Охладете.
- В хаванче счукайте чесъна със солта на паста. Налейте лимоновия сок и след това малко по малко добавете зехтина, като бъркате.
- Налейте и редуцирания портокалов сок, разбийте добре, сложете горчица и посолете. Разбъркайте хубаво и съхранявайте на хладно.
- Поднесете кюфтенцата с листа от салата по избор и със соса.
Съвет: Миксът от подправки включва сол, розмарин, мащерка, чубрица, босилек, естрагон и розов пипер.
Продукти
- 800 г филе от бяла риба хек (замразено)
- 2 сварени картофа
- 2 стръка магданоз
- 2 стръка пресен лук
- 3 яйца
- 1 с.л. горчица
- кората от 1 лимон
- микс от ароматни подправки (рустикана)
- сол и черен пипер на вкус
- хлебни трохи за овалване
- брашно за овалване
- олио за пържене
- За портокаловото айоли:
- 150 мл фреш от портокал
- 3 скилидки чесън
- 60 мл зехтин
- 1/2 лимон
- 1/2 с.л. горчица
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол