Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата в подсолена вода.
  2. Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
  3. Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
  4. Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
  5. Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
  6. Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

400 г паста (фусили или торилиони)

300 г пуешко филе

100 г бейби спанак

150 г рикота

100 г пармезан

1 бутилка доматен сос (650 мл)

4 скилидки чесън

80 мл зехтин

1 ч.л. сух риган

сол и черен пипер на вкус

пресен босилек

Свързани рецепти