Начин на приготвяне:
- Сварете пастата в подсолена вода.
- Нарежете пуешкото на кубчета, а чесъна накълцайте. Запържете ги за кратко в 20 мл сгорещен зехтин.
- Налейте доматения сос и овкусете със сол, риган и черен пипер. Гответе 5 минути.
- Смесете отцедената паста със соса, налейте и малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте хубаво. Дръпнете от котлона.
- Прибавете предварително измития и подсушен спанак, половината от настъргания пармезан, нарязания босилек и разбъркайте.
- Отгоре разпределете рикотата, поръсете с останалия пармезан и запечете за 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
400 г паста (фусили или торилиони)
300 г пуешко филе
100 г бейби спанак
150 г рикота
100 г пармезан
1 бутилка доматен сос (650 мл)
4 скилидки чесън
80 мл зехтин
1 ч.л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
пресен босилек