Печени свински котлети, покрити с ароматни хебни трохи, сервирани върху задушени в масло моркови.

Продукти

  • 4 дебели свински котлета
  • 3 филийки бял хляб
  • 1 стрък розмарин
  • 2 стръка магданоз
  • 1 ч.л. ретро горчица
  • 50 г пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 60 мл студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер
  • За гарнитурата:
  • 2 връзки моркови
  • 50 г краве масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 щипка индийско орехче
  • 2 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Намажете свинските котлети с 2 с.л. от зехтина от всички страни, посолете и овкусете с черен пипер.
  • 2. Запържете котлетите в силно загрят тиган от двете страни, за да хванат златиста коричка. След това прехвърлете в плитка тава с незалепващо покритие.
  • 3. За трохите в купата на блендер настържете пармезана, накъсайте хляба, добавете горчицата, магданоза, чесъна, останалия зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Блендирайте, докато се получат трохи. С тези трохи покрийте пържолите.
  • 4. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути. Времето за печене зависи от тяхната дебелина.
  • 5. За гарнитурата обелете морковите и ги разполовете по дължина, ако са по-дебели - ги нарежете на четири. Сложете ги в тиган със сгорещеното масло, щом леко поомекнат, добавете нарязания чесън, сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте и запържете за кратко. Налейте 150 мл вода, похлупете и гответе на слаб огън 10 минути. Махнете капака и поръсете с накълцан магданоз.
  • 6. Сервирайте котлетите с морковите.
  • *Печете във фурна с включен вентилатор.

Свързани рецепти

Виж всички