Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Свинското намажете с 2 с.л. от зехтина от всички страни, посолете и овкусете с черен пипер.
  2. Запържете го в силно загрят тиган от двете страни, за да хване златиста коричка. След това прехвърлете в плитка тава с незалепващо покритие.
  3. За трохите в купата на блендер настържете пармезана, накъсайте хляба, добавете горчицата, магданоза, чесъна, останалия зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Блендирайте, докато се получат трохи. С тези трохи покрийте пържолите.
  4. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути. Времето за печене зависи от тяхната дебелина.
  5. За гарнитурата обелете морковите и ги разполовете по дължина, ако са по-дебели - ги нарежете на четири. Сложете ги в тиган със сгорещеното масло, щом леко поомекнат, добавете нарязания чесън, сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте и запържете за кратко. Налейте 150 мл вода, похлупете и гответе на слаб огън 10 минути. Махнете капака и поръсете с накълцан магданоз.
  6. Сервирайте котлетите с морковите.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

4 дебели свински котлета

3 филийки бял хляб

1 стрък розмарин

2 стръка магданоз

1 ч.л. ретро горчица

50 г пармезан

1 скилидка чесън

60 мл студено пресован зехтин

сол и черен пипер

 

за гарнитурата:

2 връзки моркови

50 г краве масло

2 скилидки чесън

1 щипка индийско орехче

2 стръка магданоз

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти