Свински котлети с ароматни трохи
Рецепта от: Стоян и Лора
Печени свински котлети, покрити с ароматни хебни трохи, сервирани върху задушени в масло моркови.
Продукти
- 4 дебели свински котлета
- 3 филийки бял хляб
- 1 стрък розмарин
- 2 стръка магданоз
- 1 ч.л. ретро горчица
- 50 г пармезан
- 1 скилидка чесън
- 60 мл студено пресован зехтин
- сол и черен пипер
- За гарнитурата:
- 2 връзки моркови
- 50 г краве масло
- 2 скилидки чесън
- 1 щипка индийско орехче
- 2 стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Намажете свинските котлети с 2 с.л. от зехтина от всички страни, посолете и овкусете с черен пипер.
- 2. Запържете котлетите в силно загрят тиган от двете страни, за да хванат златиста коричка. След това прехвърлете в плитка тава с незалепващо покритие.
- 3. За трохите в купата на блендер настържете пармезана, накъсайте хляба, добавете горчицата, магданоза, чесъна, останалия зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Блендирайте, докато се получат трохи. С тези трохи покрийте пържолите.
- 4. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути. Времето за печене зависи от тяхната дебелина.
- 5. За гарнитурата обелете морковите и ги разполовете по дължина, ако са по-дебели - ги нарежете на четири. Сложете ги в тиган със сгорещеното масло, щом леко поомекнат, добавете нарязания чесън, сол, черен пипер и индийско орехче. Разбъркайте и запържете за кратко. Налейте 150 мл вода, похлупете и гответе на слаб огън 10 минути. Махнете капака и поръсете с накълцан магданоз.
- 6. Сервирайте котлетите с морковите.
- *Печете във фурна с включен вентилатор.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо