В тази рецепта месото и картофите се готвят отделно. Телешките бузи се готвят много бавно със зеленчуци, подправки и бира - в тенджера, така и в мултикукър. Сосът, който се образува е гъст и наситен с вкусове. Идеално се съчетава с хрупкавите печени картофи.

 

Продукти

  • 1 кг телешки бузи
  • 2 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 2 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 500–700 мл телешки бульон
  • 500 мл тъмен ейл (бира)
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
  • 3-4 с.л. олио за пържене
  • За картофите:
  • 800 г дребни пресни картофи
  • 100 г краве масло
  • 2 стръка розмарин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете бузите от ципите. Нарежете месото на едри парчета.
  • 2. Овкусете със сол и черен пипер и оваляйте в брашно.
  • 3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на едро.
  • 4. Запържете месото в мултикукър или в тенджера до златисто.
  • 5. В същия съд прибавете лука и чесъна, мащерката, дафиновите листа, зърната черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте и оставете и зеленчуците да се запържат до златисто.
  • 6. Налейте бульона и бирата. Гответе в мултикукър на ниска температура за 6 часа или в тенджера около 8 часа.
  • 7. Сварете добре измитите и необелени картофи в подсолена вода.
  • 8. Извадете ги и ги сложете в намазана с масло тава, като ги смачквате леко. Върху всеки картоф поставете по малко масло, поръсете с розмарин и сол и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто за 30 минути.
  • 9. Поднесете месото с картофите.

Свързани рецепти

Виж всички