• Рибай стек на барбекюРецепти
    Рибай стек на барбекю

    Това е рецепта за телешки стек с богата гарнитура, приготвени на барбекю. Пресните картофи се пекат направо в жарта, а стекът - върху добре загрята скара.

  • Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофиРецепти
    Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофи

    В тази рецепта месото и картофите се готвят отделно. Телешките бузи се готвят много бавно със зеленчуци, подправки и бира - в тенджера, така и в мултикукър. Сосът, който се образува е гъст и наситен с...

  • Печен заек с пресни картофи и горчицаРецепти
    Печен заек с пресни картофи и горчица

    1. Нарежете заека на парчета, овкусете със сол и пипер. 2. В купа разбъркайте горчицата, меда, лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, както и листенцата мащерка. Залейте заека със сме...

  • Картофена салата с печена сьомга и скаридиРецепти
    Картофена салата с печена сьомга и скариди

    1. Поставете парчетата сьомга върху лист алуминиево фолио. Поръсете ги със сол и черен пипер. Покрийте с втори лист алуминиево фолио и съединете краищата на двата листа с леко притискане. Поставете в...

  • Печена наденица с картофиРецепти
    Печена наденица с картофи

    1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете н...

  • Пролетна салатаРецепти
    Пролетна салата

    Това е рецепта за свежа, но питателна пролетна салата. Тя съдържа варени пресни картофи, рукола, лук и репички. Дресингът е с горчица.

  • Печено пиле с пресни картофи и горчичен сосРецепти
    Печено пиле с пресни картофи и горчичен сос

    1. За ароматното масло загрейте зехтина в касерола и поставете обелените скилидки чесън. Оставете ги на бавен огън да се карамелизират (за 10-15 минути). След това отцедете и оставете леко да се охлад...

  • Лаврак в хартияРецепти
    Лаврак в хартия

    Чудесен начин за приготвяне на риба и пролетни зеленчуци. Филетата риба се поставят върху легло от нарязани пресни картофи и аспержи. Всичко се увива в хартия и се пече.