1. Почистете и нарежете морковите, карфиола и чушките. Овкусете зеленчуците с майоран, сумак и риган. Поръсете със сусама, лимоновия сок, зехтина и посолете.

2. Подредете морковите в една тава, а чушките и карфиола в друга. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

3. Предварително накиснете кашуто за поне 4 часа в студена вода. След това го измийте, отцедете и подсушете. В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, кашуто, хранителната мая, чесъна и сол на вкус. Започнете да смилате и наливайте около 1 ч.ч. топла вода (малко по-малко), докато се получи крем с желаната гъстота. Посолете.

4. Запечете тиквените семки в сух тиган за кратко. Бланширайте граха в касерола с вряла вода и сол.

5. В чиния сложете от крема с кашу, аранжирайте зеленчуците отгоре, прибавете граха, листенца рукола, запечени тиквени семки.

Продукти

  • За зеленчуците:
  • 2 връзки моркови
  • 1 малка глава карфиол
  • 3 червени чушки
  • 100 г замразен грах (на стайна температура)
  • 1/2 ч.л. сумак
  • 1/2 ч.л. риган
  • 1/2 ч.л. майоран
  • 1 ч.л. сусам
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус
  • За крема от кашу:
  • 150 г сурово кашу
  • 1 с.л. хранителна мая
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл студено пресован зехтин
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • 20-30 г сурови тиквени семки
  • рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички