Печени зеленчуци с крем от кашу
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете морковите, карфиола и чушките. Овкусете зеленчуците с майоран, сумак и риган. Поръсете със сусама, лимоновия сок, зехтина и посолете.
2. Подредете морковите в една тава, а чушките и карфиола в друга. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
3. Предварително накиснете кашуто за поне 4 часа в студена вода. След това го измийте, отцедете и подсушете. В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, кашуто, хранителната мая, чесъна и сол на вкус. Започнете да смилате и наливайте около 1 ч.ч. топла вода (малко по-малко), докато се получи крем с желаната гъстота. Посолете.
4. Запечете тиквените семки в сух тиган за кратко. Бланширайте граха в касерола с вряла вода и сол.
5. В чиния сложете от крема с кашу, аранжирайте зеленчуците отгоре, прибавете граха, листенца рукола, запечени тиквени семки.
Продукти
- За зеленчуците:
- 2 връзки моркови
- 1 малка глава карфиол
- 3 червени чушки
- 100 г замразен грах (на стайна температура)
- 1/2 ч.л. сумак
- 1/2 ч.л. риган
- 1/2 ч.л. майоран
- 1 ч.л. сусам
- 50 мл студено пресован зехтин
- 1/2 лимон
- сол на вкус
- За крема от кашу:
- 150 г сурово кашу
- 1 с.л. хранителна мая
- 1 скилидка чесън
- 30 мл студено пресован зехтин
- 1/2 лимон
- сол на вкус
- За гарниране:
- 20-30 г сурови тиквени семки
- рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица