Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 00:00 | Вторник, 19 ноември, 11:30

Начин на приготвяне:

  1. Разполовете по дължина патладжаните. Направете прорези в тях откъм разрязаната част. Посолете ги и ги оставете за 20 минути, за да излезе горчивата вода. Измийте ги и ги подсушете.
  2. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги залейте със зехтин. Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.
  3. За соса загрейте зехтина и в него запържете лука и чесъна, нарязани на ситно. Прибавете наситнените печени чушки. Разбъркайте, за да се запържат леко и те и сипете доматите. Подправете с мащерка, сол и черен пипер. Гответе 10 минути, овкусете със захар и дръпнете от огъня.
  4. С вилица разкъсайте внимателно вътрешността на горещите патладжани. Залейте с доматения сос. Гарнирайте със сиренето, нарязано на кубчета, поръсете с мащерка и капки зехтин.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

2 патладжана

200 г прясно краве сирене

мащерка за поръсване

зехтин за поливане

сол на вкус

За соса:

400 г домати на кубчета от консерва

400 г печени червени чушки

2 големи глави лук

4 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

2 стръкa мащерка

1 щипка захар

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти