Печени патладжани с домати и прясно сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разполовете по дължина патладжаните. Направете прорези в тях откъм разрязаната част. Посолете ги и ги оставете за 20 минути, за да излезе горчивата вода. Измийте ги и ги подсушете.
- Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги залейте със зехтин. Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.
- За соса загрейте зехтина и в него запържете лука и чесъна, нарязани на ситно. Прибавете наситнените печени чушки. Разбъркайте, за да се запържат леко и те и сипете доматите. Подправете с мащерка, сол и черен пипер. Гответе 10 минути, овкусете със захар и дръпнете от огъня.
- С вилица разкъсайте внимателно вътрешността на горещите патладжани. Залейте с доматения сос. Гарнирайте със сиренето, нарязано на кубчета, поръсете с мащерка и капки зехтин.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 2 патладжана
- 200 г прясно краве сирене
- мащерка за поръсване
- зехтин за поливане
- сол на вкус
- За соса:
- 400 г домати на кубчета от консерва
- 400 г печени червени чушки
- 2 големи глави лук
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 стръкa мащерка
- 1 щипка захар
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак