1. Пасирайте спанака заедно с бадемите, зехтина, чесъна и 30 мл вода. Овкусете със сол, черен пипел и лимонов сок и пасирайте отново.
  2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете до златисто в 30 мл зехтин. Добавете ориза и разбъркайте добре. Налейте виното и разбъркайте.
  3.  Щом се изпари алкохолът, малко по малко, при постоянно бъркане, налейте горещия бульон. Овкусете със сол и пипер.
  4. Когато оризът абсорбира бульона, добавете пестото. Дръпнете от огъня.
  5. Прибавете настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте добре, за да се разтопят, и сервирайте.

Продукти

  • 200 г ориз арборио
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • 80 г краве масло
  • 80 г сирене пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • За пестото:
  • 100 г спанак
  • 100 г белени бадеми
  • 1 скилидка чесън
  • сокът от 1/2 лимон
  • 100 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички