Ризото със спаначено песто
Рецепта от: Стоян и Лора
- Пасирайте спанака заедно с бадемите, зехтина, чесъна и 30 мл вода. Овкусете със сол, черен пипел и лимонов сок и пасирайте отново.
- Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете до златисто в 30 мл зехтин. Добавете ориза и разбъркайте добре. Налейте виното и разбъркайте.
- Щом се изпари алкохолът, малко по малко, при постоянно бъркане, налейте горещия бульон. Овкусете със сол и пипер.
- Когато оризът абсорбира бульона, добавете пестото. Дръпнете от огъня.
- Прибавете настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте добре, за да се разтопят, и сервирайте.
Продукти
- 200 г ориз арборио
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 100 мл бяло вино
- 700 мл зеленчуков бульон
- 80 г краве масло
- 80 г сирене пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- За пестото:
- 100 г спанак
- 100 г белени бадеми
- 1 скилидка чесън
- сокът от 1/2 лимон
- 100 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото