Начин на приготвяне:

1. Поръсете филетата риба със сол и счукан в хаванче пипер меланж. Върху всяко филе поставете по една лента бекон, като го захванете с клечка за зъби.

2. Загрейте 20 мл олио в тиган и изпържете филетата риба до златисто – по минута-две от всяка страна. Извадете ги в чиния.

3. В същия тиган запържете нарязаните на много ситно лук и чесън в половината масло. Деглазирайте с виното. Фламбирайте. Когато алкохолът се изпари, добавете сметаната. Поръсете накъсания на едро копър. Ако е необходимо, овкусете с още сол и пипер. Дръпнете от огъня и добавете останалото масло. Разбъркайте.

4. Нарежете картофите на шайби и ги подредете в намазана с олио тавичка. Полейте с останалото олио и поръсете със сол и пипер меланж. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) 15-20 минути. 

5. Отстранете клечките от филетата риба и ги поднесете със сос и печени картофи.

Продукти

  • 4 бр. филе от бяла риба
  • 150 мл марсала
  • 8 слайса бекон
  • 40 г масло
  • 50 мл олио
  • 80 мл течна животинска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 0.5 глава лук
  • 4 стръка копър
  • 4 сварени картофа
  • сол
  • пипер меланж

Свързани рецепти