Разядка от грах с мариновано сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За маринованото сирене в около 2 с.л. от зехтина запържете за кратко обелените скилидки чесън, едри парчета кора от лимон, мащерката и лютата чушка.
2. Нарежете сиренето на кубчета, сложете го в буркан и го залейте със зехтина с подправките. Долейте останалия зехтин, той трябва да покрива сиренето. Затворете буркана и оставете така сиренето да се маринова за 1-2 часа.
3. За разядката от грах в тенджера сложете вода и посолете. Щом заври, изсипете граха и бланширайте за 1–2 минути.
4. В блендер сложете настъргана скилидка чесън, настърганата кора от лимона и неговия сок. Прибавете листенцата мента, крем сиренето, зехтина, сол и пипер на вкус. Сипете и отцедения грах. Блендирайте и прехвърлете в подходящ съд.
5. Гарнирайте с мариновано сирене, малко зехтин от буркана, препечен хляб, бейби спанак и репички.
Продукти
- За маринованото сирене:
- 300–400 г добре узряло краве сирене
- 1 сушена люта чушка
- 2 стръка мащерка
- кората от 1/2 лимон
- 3 скилидки чесън
- 280 мл студено пресован зехтин
- За разядката:
- 400 г замразен грах
- 100 г крем сирене
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък мента
- 1 лимон
- 40 мл студено пресован зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За гарниране:
- 2-3 филии хляб с дебела кора
- 1 връзка репички
- 2 шепи бейби спанак
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак