Супа от моркови
Рецепта от: Стоян и Лора
- Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и скилидките чесън.
- Загрейте зехтина в тенджера на слаб огън. Запържете скилидките чесън, докато започнат да стават златисти.
- Прибавете кимиона и морковите и оставете да се позапържат. Налейте бульона и посолете. Гответе на слаб огън под капак, докато омекнат зеленчуците.
- След това пасирайте, долейте около 600 мл вода и отново пасирайте. Темперирайте киселото мляко с част от супата, разбъркайте с накълцания копър и върнете в супата.
- В плитка тава накъсайте хляба, в друга тава натрошете сиренето, полейте ги с малко зехтин и запечете във фурна на 220 градуса до златисто.
- Сервирайте супата с хляба и сиренето.
Продукти
- 1 кг моркови
- 5 скилидки чесън
- 150 г кисело мляко
- 1 л зеленчуков бульон
- 300 г краве сирене
- 4 филийки бял хляб
- 1/2 връзка копър
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 40 мл зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа