Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и скилидките чесън.
  2. Загрейте зехтина в тенджера на слаб огън. Запържете скилидките чесън, докато започнат да стават златисти.
  3. Прибавете кимиона и морковите и оставете да се позапържат. Налейте бульона и посолете. Гответе на слаб огън под капак, докато омекнат зеленчуците.
  4. След това пасирайте, долейте около 600 мл вода и отново пасирайте. Темперирайте киселото мляко с част от супата, разбъркайте с накълцания копър и върнете в супата.
  5. В плитка тава накъсайте хляба, в друга тава натрошете сиренето, полейте ги с малко зехтин и запечете във фурна на 220 градуса до златисто.
  6. Сервирайте супата с хляба и сиренето.

Продукти

1 кг моркови

5 скилидки чесън                                                                                       

150 г кисело мляко

1 л зеленчуков бульон

300 г краве сирене

4 филийки бял хляб        

1/2 връзка копър

1 ч.л. кимион на зърна

40 мл зехтин       

сол на вкус

Свързани рецепти