1. Обелете морковите и ги нарежете на кръгчета. Обелете и скилидките чесън.
  2. Загрейте зехтина в тенджера на слаб огън. Запържете скилидките чесън, докато започнат да стават златисти.
  3. Прибавете кимиона и морковите и оставете да се позапържат. Налейте бульона и посолете. Гответе на слаб огън под капак, докато омекнат зеленчуците.
  4. След това пасирайте, долейте около 600 мл вода и отново пасирайте. Темперирайте киселото мляко с част от супата, разбъркайте с накълцания копър и върнете в супата.
  5. В плитка тава накъсайте хляба, в друга тава натрошете сиренето, полейте ги с малко зехтин и запечете във фурна на 220 градуса до златисто.
  6. Сервирайте супата с хляба и сиренето.

Продукти

  • 1 кг моркови
  • 5 скилидки чесън                                                                                       
  • 150 г кисело мляко
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 300 г краве сирене
  • 4 филийки бял хляб        
  • 1/2 връзка копър
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 40 мл зехтин       
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички