1. Нарежете лука на полумесеци, а беконът на кубчета. Запържете ги в сгорещеното масло. Щом се карамелизират, налейте сметаната. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и гответе 2–3 минути. Охладете.

2. Смесете брашното със солта и направете кладенче.

3. Затоплете мляко и в него разбъркайте маята и захарта. Оставете маята да шупне и я сипете в кладенчето. Добавете зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

4. Разточете тестото леко, за да стане с формата на тавата за печене. Прехвърлете го в предварително намазаната с масло тава. С пръсти направете вдлъбнатини и отгоре разпределете сместа. Оставете да втаса още веднъж.

5. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15–20 минути.

 

Продукти

  • 400 г брашно
  • 200 мл прясно мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 с.л. зехтин
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 1 малка глава лук
  • 200 г пушен бекон
  • 50 г краве масло
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за замесване
  • масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички