Плосък хляб с пушен бекон и лук
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете лука на полумесеци, а беконът на кубчета. Запържете ги в сгорещеното масло. Щом се карамелизират, налейте сметаната. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и гответе 2–3 минути. Охладете.
2. Смесете брашното със солта и направете кладенче.
3. Затоплете мляко и в него разбъркайте маята и захарта. Оставете маята да шупне и я сипете в кладенчето. Добавете зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
4. Разточете тестото леко, за да стане с формата на тавата за печене. Прехвърлете го в предварително намазаната с масло тава. С пръсти направете вдлъбнатини и отгоре разпределете сместа. Оставете да втаса още веднъж.
5. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15–20 минути.
Продукти
- 400 г брашно
- 200 мл прясно мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пакетче суха мая (7 г)
- 1/2 ч.л. захар
- 1 с.л. зехтин
- 200 мл течна животинска сметана
- 1 малка глава лук
- 200 г пушен бекон
- 50 г краве масло
- 1 щипка индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за замесване
- масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета