Вкусни солени палачинки с пълнозърнесто брашно, сос от пресни подправки, запечени орехи и сирене.

Продукти

  • За палачинките:
  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 500 мл вода
  • 1 щипка сол
  • За зеления сос:
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка босилек
  • 1 връзка копър
  • 1 скилидка чесън
  • 70 мл зехтин
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • 80 г сурови орехи
  • 250 г овче сирене
  • пресни билки

Начин на приготвяне:

  • 1. В шейкър кана налейте водата, сипете брашното, поръсете с щипка сол и блендирайте.
  • 2. В блендер сложете листенцата босилек, магданоз и копър. Добавете чесъна, лимоновия сок, зехтин и сол. Разбивайте, докато се получи сос с желаната консистенция.
  • 3. В тава разпределете орехите в единия край, а в другия натрошете на едри парчета сиренето. Запечете ги на грил програма – 220 градуса, до златисто.
  • 4. В чугунен тиган, намазан със зехтин, направете по-дебели палачинки. Обръщайте ги с шпатула.
  • 5. Нарежете ги на парчета.
  • 6. Поднесете палачинките в чиния, гарнирайте със соса, запеченото сирене, орехите и още пресни билки.
  • Съвети:
  • Оставете сместа за палачинки 30 минути на стайна температура.
  • Ако зеленият сос е прекалено гъст, долейте 50 мл вода и отново блендирайте.

Свързани рецепти

Виж всички