Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Вкусни солени палачинки с пълнозърнесто брашно, сос от пресни подправки, запечени орехи и сирене.
Продукти
- За палачинките:
- 250 г пълнозърнесто брашно
- 500 мл вода
- 1 щипка сол
- За зеления сос:
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка босилек
- 1 връзка копър
- 1 скилидка чесън
- 70 мл зехтин
- 1/2 лимон
- сол на вкус
- За гарниране:
- 80 г сурови орехи
- 250 г овче сирене
- пресни билки
Начин на приготвяне:
- 1. В шейкър кана налейте водата, сипете брашното, поръсете с щипка сол и блендирайте.
- 2. В блендер сложете листенцата босилек, магданоз и копър. Добавете чесъна, лимоновия сок, зехтин и сол. Разбивайте, докато се получи сос с желаната консистенция.
- 3. В тава разпределете орехите в единия край, а в другия натрошете на едри парчета сиренето. Запечете ги на грил програма – 220 градуса, до златисто.
- 4. В чугунен тиган, намазан със зехтин, направете по-дебели палачинки. Обръщайте ги с шпатула.
- 5. Нарежете ги на парчета.
- 6. Поднесете палачинките в чиния, гарнирайте със соса, запеченото сирене, орехите и още пресни билки.
- Съвети:
- Оставете сместа за палачинки 30 минути на стайна температура.
- Ако зеленият сос е прекалено гъст, долейте 50 мл вода и отново блендирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Надия Хюсеин
Пържени пръчици от халуми
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Ейнсли Хариът
Фалшиво фондю
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши