Палачинки с оризово брашно
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези безглутенови палачинки се приготвят с оризово брашно, кисело мляко и яйца. Поднасят се с кленов сироп.
Продукти
- 150–170 г оризово брашно
- 400 г кисело мляко
- 2 яйца
- 1 пакетче бакпулвер
- 1ч.л. ванилова есенция
- 2 с.л. разтопено краве масло + за намазване на тигана
- кленов сироп за гарниране
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте яйцата, добавете киселото мляко и отново разбийте. След това прибавете разтопеното масло, разбийте и сипете оризовото брашно, ванилията и бакпулвера.
- 2. Разбийте много добре и оставете сместа да престои за около 30 минути.
- 3. След това в загрят тиган, намазан с масло, изпечете дебели и пухкави палачинки. Гответе ги на умерен огън от двете страни.
- 4. Поднесете ги с кленов сироп.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени кифли с шоколад
Рецепти Силвия Колока
Понички с крем