Тези безглутенови палачинки се приготвят с оризово брашно, кисело мляко и яйца. Поднасят се с кленов сироп.

Продукти

  • 150–170 г оризово брашно
  • 400 г кисело мляко
  • 2 яйца
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1ч.л. ванилова есенция
  • 2 с.л. разтопено краве масло + за намазване на тигана
  • кленов сироп за гарниране

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте яйцата, добавете киселото мляко и отново разбийте. След това прибавете разтопеното масло, разбийте и сипете оризовото брашно, ванилията и бакпулвера.
  • 2. Разбийте много добре и оставете сместа да престои за около 30 минути.
  • 3. След това в загрят тиган, намазан с масло, изпечете дебели и пухкави палачинки. Гответе ги на умерен огън от двете страни.
  • 4. Поднесете ги с кленов сироп.

Свързани рецепти

Виж всички