1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

2. Разбийте жълтъците с половината захар, крема от шамфъстък и ваниловата захар.

3. Разбийте белтъците с останалата захар и шипка сол.

4. Смесете брашното с бакпулвера. В купа внимателно разбъркайте жълтъците с белтъците и след това внимателно добавете брашното.

5. Изсипете сместа в плитка тава, покрита с пергаментова хартия. Печете в загрята на 170 градуса фурна до готовност – за около 12 минути. Охладете.

6. Разбъркайте внимателно маскарпонето с цеденото кисело мляко, меда, ваниловата захар и настърганата кора от портокал.

7. Обелете прасковите и ги нарежете на кубчета. В касерола загрейте маслото, изсипете плодовете, поръсете със захарта и гответе 5 минути. Налейте алкохола и гответе още 2–3минути.

8. Сервирайте в чиния, като на дъното сложете от пандишпана, отгоре от сладкото, после крем и поръсете с шамфъстъци.

 

Съвети:

Ако обичате по-сладки десерти, прибавете повече мед в крема.

Когато сезонът позволява, ползвайте пресни праскови или нектарини.

Продукти

  • За пандишпановия блат:
  • 4 яйца
  • 100 г брашно
  • 80 г пудра захар
  • 100 г крем от шамфъстък
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • За крема:
  • 1 кг маскарпоне
  • 300 г цедено кисело мляко
  • 150 г мед
  • кората от 2 портокала
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • За прасковите:
  • 4 праскови (8 половинки) праскови от компот
  • 30–40 г краве масло
  • 50 г захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 50 мл бренди
  • щамфъстъци за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички