1. Почистете и нарежете на ситно зеления лук и пресния чесън. Отстранете твърдата жилка от лапада и го нарежете на ситно.

2. Сгорещете маслото и сотирайте лука, чесъна, спанака и лапада. Оставете настрани.

3. Кипнете вода в касерола и налейте оцета. Изключете котлона и поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене.

4. Натрошете сиренето и го разбъркайте с половината кисело мляко. Пасирайте останалото кисело мляко с охладените зелени продукти.

5. Изсипете млякото със сиренето в чинии. Залейте със зеленото кисело мляко. Отгоре подредете яйцата. Гарнирайте със запържен за кратко в маслото червен пипер и наситнен джоджен.

Продукти

  • 12 яйца (размер L)
  • 3 с.л. оцет
  • 300 г краве сирене
  • 400 г кисело мляко
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 връзка лапад
  • 100 г бейби спанак
  • 30–40 г краве масло
  • сол на вкус
  • За поднасяне:
  • 30 г краве масло
  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/2 връзка джоджен

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички