Пролетни яйца по панагюрски
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете на ситно зеления лук и пресния чесън. Отстранете твърдата жилка от лапада и го нарежете на ситно.
2. Сгорещете маслото и сотирайте лука, чесъна, спанака и лапада. Оставете настрани.
3. Кипнете вода в касерола и налейте оцета. Изключете котлона и поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене.
4. Натрошете сиренето и го разбъркайте с половината кисело мляко. Пасирайте останалото кисело мляко с охладените зелени продукти.
5. Изсипете млякото със сиренето в чинии. Залейте със зеленото кисело мляко. Отгоре подредете яйцата. Гарнирайте със запържен за кратко в маслото червен пипер и наситнен джоджен.
Продукти
- 12 яйца (размер L)
- 3 с.л. оцет
- 300 г краве сирене
- 400 г кисело мляко
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 1 връзка лапад
- 100 г бейби спанак
- 30–40 г краве масло
- сол на вкус
- За поднасяне:
- 30 г краве масло
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 връзка джоджен
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак