1. Измийте лука и го сложете в тавичка, застлана с пергаментова хартия. Залейте го с около 30 мл олиото и го поръсете със сол. Изпечете го на 200 градуса за 30-40 минути. След това го обелете и го нарежете на едро.
  2. Смелете хляба с чесъна, ригана и около 30 мл олио. Изсипете трохите в тава и изпечете на 180 градуса за 8-10 минути.
  3. Нарежете доматите на лодки. Наситнете магданоза.
  4. В купа смесете лука, доматите и магданоза. Овкусете с останалото олио и сол.
  5. Нарежете сиренето и го запечете в сух тиган от двете страни до златисто. Поднесете салатата със сиренето и ароматните трохи.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

 

Продукти

  • 800 г домати
  • 4 глави лук
  • 200 г сирене халуми
  • 200 г хляб с квас
  • 1 връзка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 1/4 ч.л. риган
  • 90 мл олио
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички