Доматена салата с печен лук и халуми
Рецепта от: Стоян и Лора
- Измийте лука и го сложете в тавичка, застлана с пергаментова хартия. Залейте го с около 30 мл олиото и го поръсете със сол. Изпечете го на 200 градуса за 30-40 минути. След това го обелете и го нарежете на едро.
- Смелете хляба с чесъна, ригана и около 30 мл олио. Изсипете трохите в тава и изпечете на 180 градуса за 8-10 минути.
- Нарежете доматите на лодки. Наситнете магданоза.
- В купа смесете лука, доматите и магданоза. Овкусете с останалото олио и сол.
- Нарежете сиренето и го запечете в сух тиган от двете страни до златисто. Поднесете салатата със сиренето и ароматните трохи.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 800 г домати
- 4 глави лук
- 200 г сирене халуми
- 200 г хляб с квас
- 1 връзка магданоз
- 1 скилидка чесън
- 1/4 ч.л. риган
- 90 мл олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печена тиква и телешко карпачо