Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.
  2. Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.
  3. За салцата нарежете на ситно домата, авикадото, лука и кориандура. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.
  4. Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.

 

Продукти

4 малки пшенични тортили

80 г сирене „Чедър"                           

4 с.л. заквасена сметана

За месото:

500 г свинско контрафиле

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. чесън на гранули

1 щипка риган

зехтин за намазване

сол и черен пипер на вкус                                        

За чушките:

1 зелена чушка

1 червена чушка

1 люта чушка

2 скилидки чесън

30 мл зехтин

1/2 ч.л. лют пушен пипер

сол на вкус

За салцата:

1 домат

1 авокадо

1/2 глава червен лук

1/2 връзка кориандър

15 мл зехтин

сол на вкус

Свързани рецепти