1. Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.
  2. Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.
  3. За салцата нарежете на ситно домата, авикадото, лука и кориандура. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.
  4. Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.

 

Продукти

  • 4 малки пшенични тортили
  • 80 г сирене „Чедър"                           
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • За месото:
  • 500 г свинско контрафиле
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 1/2 ч.л. чесън на гранули
  • 1 щипка риган
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус                                        
  • За чушките:
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. лют пушен пипер
  • сол на вкус
  • За салцата:
  • 1 домат
  • 1 авокадо
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/2 връзка кориандър
  • 15 мл зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички