Къпкейкчета с къпини
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За тестото в купа смесете брашно, щипка сол и бакпулвера.
2. В друга купа разбъркайте портокаловия сок, настърганата кора от един портокал, зехтина, яйцата и захарта.
3. Смесете сухите и течните съставки и разбъркайте до хомогенизиране.
4. Изсипете тестото в тава за мъфини с 12 гнезда, в които предварително сте поставили хартиени формички. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Извадете от фурната и охладете добре.
5. За глазурата смесете къпините (пресни или замразени) в касерола заедно с половината от захарта и оставете на котлона за около 10 минути, след това пасирайте, прецедете и охладете.
6. Разбийте маслото със стайна температура с крем сиренето и останалата пудра захар с миксер. Малко по малко добавяйте от пюрето, трябва да се получи гъст крем.
7. Сложете в пош и разпределете върху мъфините. Декорирайте с цели къпини и сервирайте.
Съвет:
Добре е да пресеете пудрата захар за глазурата, за да няма бучки. Ако стане течна глазурата, сложете за кратко във фризер, за да се стегне.
Продукти
- За тестото:
- 300 г брашно
- 180 г захар
- 2 яйца
- 150 мл портокалов сок
- 150 мл зехтин екстра върджин
- кората от 1 портокал
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- За къпиновия крем:
- 200 г къпини
- 200 г пудра захар
- 150 г масло
- 150 г крем сирене
- За декориране:
- 12 бр. пресни къпини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене