1. За тестото в купа смесете брашно, щипка сол и бакпулвера.

2. В друга купа разбъркайте портокаловия сок, настърганата кора от един портокал, зехтина, яйцата и захарта.

3. Смесете сухите и течните съставки и разбъркайте до хомогенизиране.

4. Изсипете тестото в тава за мъфини с 12 гнезда, в които предварително сте поставили хартиени формички. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Извадете от фурната и охладете добре.

5. За глазурата смесете къпините (пресни или замразени) в касерола заедно с половината от захарта и оставете на котлона за около 10 минути, след това пасирайте, прецедете и охладете.

6. Разбийте маслото със стайна температура с крем сиренето и останалата пудра захар с миксер. Малко по малко добавяйте от пюрето, трябва да се получи гъст крем.

7. Сложете в пош и разпределете върху мъфините. Декорирайте с цели къпини и сервирайте.

 

Съвет:

Добре е да пресеете пудрата захар за глазурата, за да няма бучки. Ако стане течна глазурата, сложете за кратко във фризер, за да се стегне.

Продукти

  •  За тестото:
  • 300 г брашно
  • 180 г захар
  • 2 яйца
  • 150 мл портокалов сок
  • 150 мл зехтин екстра върджин
  • кората от 1 портокал
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • За къпиновия крем:
  • 200 г къпини
  • 200 г пудра захар
  • 150 г масло
  • 150 г крем сирене
  • За декориране:
  • 12 бр. пресни къпини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички