Хрупкави свински гърди с билкови картофи
Рецепта от: Стоян и Лора
За да станат наистина хрупкави, свинските гърди изискват дълга подготовка и дълго печене. Но съчетанието с печени дребни картофи с пресни подправки и сметаново-горчичен сос ги прави наистина неустоими.
Продукти
- 800 г свински гърди с кожа (цяло парче)
- 1–2 щипки семена резене
- 2–3 стръка мащерка
- 2–3 с.л. бренди
- сол на вкус
- За картофите:
- 800 г дребни картофи
- 50 мл зехтин
- 1/2 ч.л. самардала
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка копър
- сол на вкус
- За соса:
- 200 г заквасена сметана
- 1 с.л. мека горчица
- 3 стръка магданоз
- 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. С шиш, игла или нож надупчете на много места кожата на месото. С остър нож направете прорези по кожата, така че да се получат ромбове.
- 2. Осолете парчето месо от страната на кожата, а след това обърнете и осолете и от другата страна. Намажете с бренди. Овкусете го с мащерка, семена от резене и черен пипер. Обърнете го с кожата нагоре.
- 3. Приберете месото в хладилник без до го покривате за поне 3–4 часа, най-добре за една нощ. Извадете от хладилника и подсушете кожата с кухненска хартия.
- 4. Поставете в подходящ съд и печете във фурна на 130 градуса (без вентилатор) за 3 часа.
- 5. Измийте картофите и ги разбъркайте със зехтина и сол на вкус. Гответе ги в еърфрайър на програма за картофи за 20 минути, или във фурна на 200 градуса за 40 минути. След това ги смачкайте леко и разбъркайте с наситнените подправки и самардалата.
- 6. Подсушете леко охладеното изпечено месо и го гответе в еърфрайър на 200 градуса за 10–12 минути, или във фурна на грил програма за 20 минути.
- 7. За соса блендирайте накълцания магданоз, горчицата, сока от лимон, заквасената сметана и сол на вкус.
- 8. Сервирайте месото с картофите и соса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо