Пилаф с фиде
Рецепта от: Стоян и Лора
- Измийте ориза няколко пъти със студена вода, така че последната да бъде бистра.
- Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете фидето за кратко, трябва да стане светлокафяво.
- Прибавете ориза. Бъркайте непрекъснато, докато стане стъклен. Изсипете куркумата, налейте около 400 мл вода и овкусете със сол. Разбъркайте.
- Намалете силата огъня и похлупете, за да може оризът да се задушава на слаб огън. След около 10 минути дръпнете от котлона и оставете под капак още 10 минути.
- Разбъркайте готовия пилаф с накълцан магданоз и мента.
Съвет: Може да поднесете и със запържени в масло бадеми или орехи.
Продукти
- 200 г дългозърнест ориз
- 75 г фиде
- 50 г краве масло
- 1/2 връзка магданоз
- 1 стрък мента
- 1 ч.л. куркума
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк