Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Измийте ориза няколко пъти със студена вода, така че последната да бъде бистра.
  2. Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете фидето за кратко, трябва да стане светлокафяво.
  3. Прибавете ориза. Бъркайте непрекъснато, докато стане стъклен. Изсипете куркумата, налейте около 400 мл вода и овкусете със сол. Разбъркайте.
  4. Намалете силата огъня и похлупете, за да може оризът да се задушава на слаб огън. След около 10 минути дръпнете от котлона и оставете под капак още 10 минути.
  5. Разбъркайте готовия пилаф с накълцан магданоз и мента.

Съвет: Може да поднесете и със запържени в масло бадеми или орехи.

Продукти

200 г дългозърнест ориз

75 г фиде

50 г краве масло

1/2 връзка магданоз

1 стрък мента

1 ч.л. куркума

сол на вкус

Свързани рецепти