1. Измийте ориза няколко пъти със студена вода, така че последната да бъде бистра.
  2. Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете фидето за кратко, трябва да стане светлокафяво.
  3. Прибавете ориза. Бъркайте непрекъснато, докато стане стъклен. Изсипете куркумата, налейте около 400 мл вода и овкусете със сол. Разбъркайте.
  4. Намалете силата огъня и похлупете, за да може оризът да се задушава на слаб огън. След около 10 минути дръпнете от котлона и оставете под капак още 10 минути.
  5. Разбъркайте готовия пилаф с накълцан магданоз и мента.

Съвет: Може да поднесете и със запържени в масло бадеми или орехи.

Продукти

  • 200 г дългозърнест ориз
  • 75 г фиде
  • 50 г краве масло
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 стрък мента
  • 1 ч.л. куркума
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички