1. Сварете пастата в подсолена вода, като следвате инструкциите на опаковката. След това я отцедете и измийте. Залейте с малко зехтин, за да не се слепва. Прехвърлете в голяма купа.

2. Тиквичката нарежете на шайби и запечете в тиган с около 20 мл зехтин. След това я нарежете на кубчета.

3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно и ги сипете в купата при пастата. Добавете разполовените чери домати.

4. Нарежете суджука и го сложете в сгорещен тиган за кратко, като разбъркате, за да се запържи от всички страни. Извадете го, нарежете на тънки парчета по дължина и сипете при пастата.

5. Нарежете маслините на две, сушените домати на ивички, а магданоза наситнете. Сипете тиквичките, маслините, сушените домати и магданоза в купата при пастата.

6. Разбъркайте сока от лимон със сумака, ментата, сол на вкус и зехтина. Подправете салатата и сервирайте.

 

Продукти

  • 200 г телешки суджук
  • 200 г паста Орзо
  • 1 тиквичка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 200 г маслини Kаламата без костилки
  • 200 г чери домати
  • 50 г сушени домати (в зехтин)
  • 1 връзка магданоз
  • 30 мл зехтин
  • сол на вкус
  • За дресинга:
  • 70 мл студено пресован зехтин
  • 1/2 лимон, сок
  • 1/4 ч.л. сумак
  • 1 щипка суха мента
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички