Салата от орзо със сушени домати и телешки суджук
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сварете пастата в подсолена вода, като следвате инструкциите на опаковката. След това я отцедете и измийте. Залейте с малко зехтин, за да не се слепва. Прехвърлете в голяма купа.
2. Тиквичката нарежете на шайби и запечете в тиган с около 20 мл зехтин. След това я нарежете на кубчета.
3. Нарежете лука на полумесеци, а чесъна на ситно и ги сипете в купата при пастата. Добавете разполовените чери домати.
4. Нарежете суджука и го сложете в сгорещен тиган за кратко, като разбъркате, за да се запържи от всички страни. Извадете го, нарежете на тънки парчета по дължина и сипете при пастата.
5. Нарежете маслините на две, сушените домати на ивички, а магданоза наситнете. Сипете тиквичките, маслините, сушените домати и магданоза в купата при пастата.
6. Разбъркайте сока от лимон със сумака, ментата, сол на вкус и зехтина. Подправете салатата и сервирайте.
Продукти
- 200 г телешки суджук
- 200 г паста Орзо
- 1 тиквичка
- 2 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 200 г маслини Kаламата без костилки
- 200 г чери домати
- 50 г сушени домати (в зехтин)
- 1 връзка магданоз
- 30 мл зехтин
- сол на вкус
- За дресинга:
- 70 мл студено пресован зехтин
- 1/2 лимон, сок
- 1/4 ч.л. сумак
- 1 щипка суха мента
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата