1. За кафявото масло сложете маслото в касерола и го загрявайте на умерен огън. Маслото трябва да стане със светло кафяв цвят и да развие приятен аромат на ядки. Отстранете от котлона и прецедете в друг съд. Охладете, докато стане с консистенция на крем.
  2. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото и отново разбийте. Сипете ваниловия екстракт, солта, брашното и бакпулвера, налейте млякото и разбъркайте внимателно.
  3. Намажете форма за торта с дупка по средата с масло и поръсете с брашно.
  4. Изсипете в нея тестото. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Извадете от фурната и охладете.
  5. За глазурата разбъркайте пресятата пудра захар с прясното мляко.
  6. Украсете сладкиша с глазурата, поръсете с мак и оставете да изсъхне. Нарежете и сервирайте.

Продукти

  • 240 г краве масло
  • 2 яйца
  • 180 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 360 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 щипка сол
  • масло и брашно за формата
  • За глазурата:
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 с.л. маково семе
  • 30 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички