Кекс с кафяво масло и глазура с мак
Рецепта от: Стоян и Лора
- За кафявото масло сложете маслото в касерола и го загрявайте на умерен огън. Маслото трябва да стане със светло кафяв цвят и да развие приятен аромат на ядки. Отстранете от котлона и прецедете в друг съд. Охладете, докато стане с консистенция на крем.
- Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото и отново разбийте. Сипете ваниловия екстракт, солта, брашното и бакпулвера, налейте млякото и разбъркайте внимателно.
- Намажете форма за торта с дупка по средата с масло и поръсете с брашно.
- Изсипете в нея тестото. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Извадете от фурната и охладете.
- За глазурата разбъркайте пресятата пудра захар с прясното мляко.
- Украсете сладкиша с глазурата, поръсете с мак и оставете да изсъхне. Нарежете и сервирайте.
Продукти
- 240 г краве масло
- 2 яйца
- 180 г захар
- 200 мл прясно мляко
- 360 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 щипка сол
- масло и брашно за формата
- За глазурата:
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 с.л. маково семе
- 30 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни