Класическа рецепта за кюфтета в доматен сос, която може да приготвена и в мултикукър. В доматения сос се добавят и кубчета картофи.

Продукти

  • За кюфтетата:
  • 600 г смляно месо от свинска плешка
  • 1 яйце
  • 50 г галета
  • 1 глава лук
  • 1/2 ч.л. кимион
  • сол и черен пипер на вкус
  • За доматения сос:
  • 680 г пасирани домати от бутилка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 3 зелени чушки „Сиврия“
  • 3 картофа
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За поднасяне:
  • 1/4 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете лука и го добавете към каймата, заедно с яйцето, галетата, сол, кимион и черен пипер. От получената кайма оформете малки кюфтенца и ги приберете в хладилник.
  • 2. Направете соса в мултикукър или тенджера, като запържите наситнени лук и чесън в загретия зехтин. Добавете нарязаните на кубчета чушки, налейте доматите, сложете обелените и нарязани на кубчета картофи, овкусете със сол и черен пипер.
  • 3. Сложете в соса кюфтенцата, разбъркайте внимателно и гответе под капак 15 минути. Ако ползвате тенджера, гответе първо картофите 20 минути, и след това кюфтетата още 20 минути.
  • 4. Сервирайте ястието с наситнен магданоз.

Свързани рецепти

Виж всички