Предаване: Бон АпетиГледайте в: Четвъртък, 24 юни от 00:00 | Четвъртък, 24 юни от 11:30

Начин на приготвяне:

1. Сварете ечемика във вода, когато омекне го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.

2. Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.

3. Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.

4. Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.

5. Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.

6. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.

7. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.

 

Продукти

  • 200 г перлен ечемик
  • 1 малка глава червено зеле
  • 1 нар
  • 3 стръка стеблена целина
  • 60 г орехи
  • бейби спанак за сервиране

 

За дресинга:

  • 70 мл студено пресован зехтин
  • 1 лимон
  • 2 с.л. бял балсамов оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. ретро горчица
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

Свързани рецепти