Салата с ечемик, нар и спанак
Рецепта от: Стоян и Лора
Основата на тази салата е вареният перлен ечемик. Към него са добавени много зеленчуци - червено зеле, селъри, спанак. Дресингът е кисело-сладък.
Продукти
- 200 г перлен ечемик
- 1 малка глава червено зеле
- 1 нар
- 3 стръка стеблена целина
- 60 г орехи
- бейби спанак за сервиране
- За дресинга:
- 70 мл студено пресован зехтин
- 1 лимон
- 2 с.л. бял балсамов оцет
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. ретро горчица
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете ечемика във вода, когато омекне го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.
- 2. Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.
- 3. Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.
- 4. Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.
- 5. Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.
- 6. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.
- 7. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боб чорба със свински гърди
Рецепти Стоян и Лора
Боб с манатарки
Рецепти Стоян и Лора
Запечен боб с домати и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Стоян и Лора
Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Дип от жълт грах
Рецепти Къртис Стоун
Салата с аспержи и нахут
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук