1. За маринования лук нарежете лука на тънко,  с помощта на ренде Мандолина. Залейте го със зехтин и оцет. Поръсете със захар, сол, чили соса и разбъркайте. Покрийте и приберете в хладилник за 1 час.

2. Червеното зеле нарежете на много тънко с ренде Мандолина, посолете и намачкайте съвсем леко.

3. За дресинга разбъркайте оцета с горчицата, меда, зехтина, запечения на сух тиган ким и сол на вкус.

4. Към зелето добавете наситнени копър, магданоз и мента. Залейте с дресинга. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 минути.

5. Орехите полейте с малко вода, поръсете със сол и брашно и разбъркайте. Изпечете ги в загрят сух тиган. Извадете и охладете.

6. Сервирайте салатата с маринования лук (отцеден), нарязано на кубчета козе сирене и орехи.

 

Съвет:

Може да изпечете орехите и в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, като ги разбърквате периодично.

Продукти

  • 1 кг червено зеле
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • 2–3 стръка мента
  • 200 г българско козе сирене
  • 100 г орехи
  • 1 с.л. брашно
  • сол на вкус
  • За маринования лук:
  • 2 глави червен лук
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. зехтин
  • 50 мл червен винен оцет
  • 1 ч.л. чили сос
  • сол на вкус
  • За дресинга:
  • 120 мл зехтин
  • 80 мл червен винен оцет
  • 1 с.л. ретро горчица
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. ким на зърна
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички