Салата от червено зеле с маринован лук
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За маринования лук нарежете лука на тънко, с помощта на ренде Мандолина. Залейте го със зехтин и оцет. Поръсете със захар, сол, чили соса и разбъркайте. Покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
2. Червеното зеле нарежете на много тънко с ренде Мандолина, посолете и намачкайте съвсем леко.
3. За дресинга разбъркайте оцета с горчицата, меда, зехтина, запечения на сух тиган ким и сол на вкус.
4. Към зелето добавете наситнени копър, магданоз и мента. Залейте с дресинга. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 минути.
5. Орехите полейте с малко вода, поръсете със сол и брашно и разбъркайте. Изпечете ги в загрят сух тиган. Извадете и охладете.
6. Сервирайте салатата с маринования лук (отцеден), нарязано на кубчета козе сирене и орехи.
Съвет:
Може да изпечете орехите и в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, като ги разбърквате периодично.
Продукти
- 1 кг червено зеле
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- 2–3 стръка мента
- 200 г българско козе сирене
- 100 г орехи
- 1 с.л. брашно
- сол на вкус
- За маринования лук:
- 2 глави червен лук
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. зехтин
- 50 мл червен винен оцет
- 1 ч.л. чили сос
- сол на вкус
- За дресинга:
- 120 мл зехтин
- 80 мл червен винен оцет
- 1 с.л. ретро горчица
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. ким на зърна
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата