Топла доматена супа
Рецепта от: Стоян и Лора
Една бърза и свежа супа, която може да се консумира както топла, така и студена. Съчетанието от плътния доматен вкус и киселото мляко, което се добавя към супата е феноменално.
Продукти
- 2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
- 1 стрък праз
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- кората от 1 лимон
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 л зеленчуков бульон
- 3–4 с.л. студено пресован зехтин
- 1 щипка риган
- 1 ч.л. суха мента
- сол и черен пипер на вкус
- За сервиране:
- 400 г цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете праза, лука и чесъна на едро и ги запържете на умерен огън в сгорещения зехтин до златисто.
- 2. Добавете доматения концентрат и разбъркайте. След минута налейте доматите от консерва, прибавете и настърганата кора от лимона.
- 3. Овкусете с ригана и ментата. Налейте бульона и подправете със сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.
- 4. Пасирайте и поднесете супата с цедено мляко. По желание поръсете с още мента или риган.
- Съвет:
- Супата може да се консумира и студена.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от кисело мляко и ориз
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/