Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник 4 юли от 11:30 | Понеделник 4 юли от 16:30

Начин на приготвяне:

1. Нарежете праза, лука и чесъна на едро и ги запържете на умерен огън в сгорещения зехтин до златисто.

2. Добавете доматения концентрат и разбъркайте. След минута налейте доматите от консерва, прибавете и настърганата кора от лимона.

3. Овкусете с ригана и ментата. Налейте бульона и подправете със сол и черен пипер на вкус. Гответе 10 минути.

4. Пасирайте и поднесете супата с цедено мляко. По желание поръсете с още мента или риган.

 

Съвет:

Супата може да се консумира и студена.

 

Продукти

  • 2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
  • 1 стрък праз
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • кората от 1 лимон
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 3–4 с.л. студено пресован зехтин
  • 1 щипка риган
  • 1 ч.л. суха мента
  • сол и черен пипер на вкус

 

За сервиране:

  • 400 г цедено кисело мляко

Свързани рецепти