1. Овкусете месото със сол и пипер меланж от всички страни. Начукайте го внимателно между два листа прозрачно фолио.
  2. Смелете хляба на трохи и към тях настържете пармезана. Смесете брашното със сухия чесън, сол и пипер меланж.
  3. Оваляйте месото първо в брашно, след това го потопете в разбити яйца и накрая го покрийте хубаво с хлебни трохи.
  4. Изпържете котлетите на маслена баня на умерен огън до златистокафяв цвят от двете страни. Извадете готовите върху решетка, за да не се запарват и да остане хрупкава коричката.
  5. За соса разбъркайте накълцаните краставички с майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Прибавете наситнения естрагон и разбъркайте.
  6. Сервирайте котлетите върху листа салата айсберг заедно със соса.

Съвети:

Направете леки прорези по краищата на котлетите, за да не се огъват по време на пържене, да останат равни.

Може да ги изпечете в загрята на 220 градуса фурна за 15-20 минути, като предварително ги полеете с мазнина по избор.

Продукти

  • 4 свински котлета
  • 6-8 филии хляб
  • 20-30 г сирене „Пармезан“
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • брашно за овалване
  • сол и пипер меланж на вкус
  • олио за пържене
  • салата айсберг за сервиране
  • За соса:
  • 2 кисели краставички
  • 200 г майонеза
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1/2 връзка естрагон
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички