Свински котлети по милански
Рецепта от: Стоян и Лора
- Овкусете месото със сол и пипер меланж от всички страни. Начукайте го внимателно между два листа прозрачно фолио.
- Смелете хляба на трохи и към тях настържете пармезана. Смесете брашното със сухия чесън, сол и пипер меланж.
- Оваляйте месото първо в брашно, след това го потопете в разбити яйца и накрая го покрийте хубаво с хлебни трохи.
- Изпържете котлетите на маслена баня на умерен огън до златистокафяв цвят от двете страни. Извадете готовите върху решетка, за да не се запарват и да остане хрупкава коричката.
- За соса разбъркайте накълцаните краставички с майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Прибавете наситнения естрагон и разбъркайте.
- Сервирайте котлетите върху листа салата айсберг заедно със соса.
Съвети:
Направете леки прорези по краищата на котлетите, за да не се огъват по време на пържене, да останат равни.
Може да ги изпечете в загрята на 220 градуса фурна за 15-20 минути, като предварително ги полеете с мазнина по избор.
Продукти
- 4 свински котлета
- 6-8 филии хляб
- 20-30 г сирене „Пармезан“
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. сух чесън
- брашно за овалване
- сол и пипер меланж на вкус
- олио за пържене
- салата айсберг за сервиране
- За соса:
- 2 кисели краставички
- 200 г майонеза
- 1 с.л. кисело мляко
- 1/2 връзка естрагон
- 1/2 ч.л. сух чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне