Меки и пухкави питки със сирене - подходящи за закуска и не само!

Продукти

  • 800 г брашно + за плота
  • 400 г кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 пакетче суха мая
  • 15 г сол
  • 500 г краве сирене
  • 50 мл зехтин (олио)

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете брашното, солта и маята.
  • 2. В друга купа разбъркайте киселото мляко с яйцата и зехтина.
  • 3. Разбъркайте сухите и течните съставки и замесете меко и еластично тесто с помощта на планетарен миксер или върху набрашнен плот.
  • 4. Сложете готовото тесто в чиста купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса.
  • 5. Натрошете сиренето и го прибавете към тестото. Размесете още веднъж. Върху набрашнен плот оформете 12 питки. Оставете ги да втасат отново в тава, покрита с пергаментова хартия.
  • 6. Печете питките в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 20–25 минути.

Свързани рецепти

Виж всички