Питки със сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Меки и пухкави питки със сирене - подходящи за закуска и не само!
Продукти
- 800 г брашно + за плота
- 400 г кисело мляко
- 3 яйца
- 1 пакетче суха мая
- 15 г сол
- 500 г краве сирене
- 50 мл зехтин (олио)
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете брашното, солта и маята.
- 2. В друга купа разбъркайте киселото мляко с яйцата и зехтина.
- 3. Разбъркайте сухите и течните съставки и замесете меко и еластично тесто с помощта на планетарен миксер или върху набрашнен плот.
- 4. Сложете готовото тесто в чиста купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса.
- 5. Натрошете сиренето и го прибавете към тестото. Размесете още веднъж. Върху набрашнен плот оформете 12 питки. Оставете ги да втасат отново в тава, покрита с пергаментова хартия.
- 6. Печете питките в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 20–25 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"