1. Отделете филетата от пилето, заедно с кожата по тях. Разделете останалата част от пилето на парчета. Фенера и нарязаните на едро морков, целина и лук залейте с вода, посолете и гответе на умерен огън поне 40 минути, докато се получи хубав, плътен бульон.
  2. За пюрето почистете морковите и ги нарежете на едро. Сложете ги в тенджера заедно със скилидка чесън, налейте вода, колкото да ги покрие. Посолете. Варете докато омекнат. Отцедете, пасирайте и добавите маслото, леко затоплена сметана и индийско орехче, разбъркайте и посолете. Оставете на топло.
  3. За ориза нарежете лука на малки кубчета. Измийте хубаво ориза. Запържете лука за кратко в маслото, прибавете ориза и дафиновия лист и след 1-2 минути налейте 350 мл от прецедения пилешки бульон. Посолете и гответе под капак 10-15 минути. Дръпнете от котлона и оставете под капак за още 10 минути. Разбъркайте.
  4. Намажете филетата със зехтин. Овкусете ги със сол и къри. Поставете ги в загрят грил тиган с кожата надолу. Щом станат готови, обърнете. Гответе докато станат готови.
  5. В чиния сложете от пюрето, ориз и завършете с крехкото пиле.

Съвети:

Останалото пиле запазете за друго ястие, а бульонът, който не използвате, замразете във фризера.

Продукти

  • филетата от 1 пиле
  • 1/2 ч.л. къри
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус
  • За бульона:
  • фенерът от пилето
  • 1/4 морков
  • 1 стрък стеблена целина
  • 1 глава лук
  • сол на вкус
  • За пюрето от моркови:
  • 500 г моркови
  • 1 скилидка чесън
  • 30 г краве масло
  • 50 мл течна животинска сметана (32%)
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол на вкус
  • За ориза:
  • 150 г ориз басмати
  • 50 г краве масло
  • 1 глава лук шалот
  • 1 дафинов лист
  • 350 мл пилешки бульон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички