Предаване: Бон АпетиГледайте в: Понеделник 4 юли от 11:30 | Понеделник 4 юли от 16:30

Начин на приготвяне:

1. Смесете водата и солта. Прибавете разбитите яйца. Малко по малко добавяйте брашното. Трябва да се получи гладко тесто, което не бива да е лепкаво, но не и твърдо. Покрийте с фолио и оставете да почине 30 минути.

2. След това разделете на 12 топки и разточете тънки кори с големината на тавата за печене.

3. В тенджера сложете 2 литра вода да заври и добавете сол. Една по една пуснете корите във врящата вода за около минута, когато изплуват на повърхността, извадете и сложете в купа с леденостудена вода.

4. Подходяща тава намажете обилно с разтопено масло и подредете всички добре отцедени кори, като ги мажете с масло и ги ръсите с натрошено сирене. Последната кора не се поръсва със сирене, а само с масло.

5. Печете баницата м загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Продукти

  • 500 г брашно  
  • 400 г краве сирене
  • 200 г краве масло
  • 3 яйца
  • 120 мл вода
  • 1 ч.л. сол

Свързани рецепти