Американските палачинки са малки и пухкави. В тази рецепта те са съчетани с тофи сос, приготвен от захар, сметана и масло. За още по-голям разкош палачинките се гарнират с резени банани и бита сметана.

Продукти

  • 200 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 4 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 с.л. захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 2 с.л. разтопено краве масло
  • За тофи сос:
  • 150 г кафява захар демерара
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 50 г краве масло
  • За декорация:
  • 1–2 банана
  • 250 мл сладкарска сметана
  • люспи от черен шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете сухите съставки за палачинките – брашното, бакпулвера и щипка сол.
  • 2. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците разбийте със захарта с помощта на миксер. В друга купа разбийте жълтъците с ваниловата захар. Налейте млякото и разтопеното масло и отново разбийте.
  • 3. Сипете сухите съставки към сместа с жълтъците и разбийте, трябва да се получи гъста хомогенна смес без бучки. След това добавете малко от разбитите белтъците и разбъркайте с шпатула. Сипете цялата смес в купата с белтъците и отново разбъркайте внимателно с шпатула.
  • 4. Загрейте два тигана за палачинки на умерен огън и ги намажете тънко с масло. Направете малки, дебели американски палачинки, като ги готвите по 2–3 минути от всяка страна.
  • 5. За тофи соса в касерола смесете и загрейте захарта, сметаната и маслото. Щом сместа се сгъсти, отстранете от котлона.
  • 6. Намажете форма за торта с малко сос и подредете палачинките една върху друга, като мажете всяка със сос.
  • 7. Накрая декорирайте с разбита сметана и парчета банан и украсете с люспи черен шоколад.

Свързани рецепти

Виж всички