Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Вторник, 18 февруари, 11:30 | Вторник, 18 февруари, 16:30

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера налейте студена вода, сложете една глава лук и морков, нарязани на едро. Поставете пилето, посолете и варете на слаб огън до готовност - около час.

Извадете пилето от бульона и го почистете от кожата и костите, нарежете го на едри парчета. Отстранете зеленчуците от бульона.

В тиган загрейте зехтина и в него запържете почистените и нарязаните на кубчета лук, чушка, целина и чесън. Сипете ги в бульона (той трябва да е около 2 л), добавете нарязаните на кубчета картофи и варете на умерен огън.

Когато омекнат зеленчуците, добавете царевицата и пилето и оставете на умерен огън за още около 5 минути.

Запържете бекона в съда от зеленчуците до златисто, отцедете го върху кухненска хартия. Сложете половината в супата. Налейте сметаната, овкусете със сол и пипер. Кипнете и дръпнете от огъня.

Сервирайте супата с останалия бекон и по желание - с пресен магданоз.

 

Продукти

 

1 пиле

2 глави лук

1 морков

1 червена чушка

2 стръка стеблена целина

2 скилидки чесън

2 малки картофа

50 мл зехтин

400 г замразена царевица

200 мл течна животинска сметана

80 г бекон на ленти

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти