В дълбока тенджера налейте студена вода, сложете една глава лук и морков, нарязани на едро. Поставете пилето, посолете и варете на слаб огън до готовност - около час.

Извадете пилето от бульона и го почистете от кожата и костите, нарежете го на едри парчета. Отстранете зеленчуците от бульона.

В тиган загрейте зехтина и в него запържете почистените и нарязаните на кубчета лук, чушка, целина и чесън. Сипете ги в бульона (той трябва да е около 2 л), добавете нарязаните на кубчета картофи и варете на умерен огън.

Когато омекнат зеленчуците, добавете царевицата и пилето и оставете на умерен огън за още около 5 минути.

Запържете бекона в съда от зеленчуците до златисто, отцедете го върху кухненска хартия. Сложете половината в супата. Налейте сметаната, овкусете със сол и пипер. Кипнете и дръпнете от огъня.

Сервирайте супата с останалия бекон и по желание - с пресен магданоз.

 

Продукти

  • 1 пиле
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 2 стръка стеблена целина
  • 2 скилидки чесън
  • 2 малки картофа
  • 50 мл зехтин
  • 400 г замразена царевица
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 80 г бекон на ленти
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички