1. Карамелизирайте 50 г от захарта, сложете в нея предварително нарязаните фъстъци. Изсипете върху силиконов килим и охладете. След това накълцайте.


2. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте жълтъците с половината захар, трябва да станат пухкави. Белтъците разбийте с останалата захар на сняг. Смесете сметаната с бурбонската ванилова захар и разбийте.

3. Смесете жълтъците с ликьора и карамелените ядки, прибавете сметаната и белтъците и разбъркайте внимателно.

4. Разпределете десерта във формички. Поставете ги във фризер за 2-3 часа. 

5. Разтопете шоколада на водна баня, прехвърлете го в пош. Извадете замръзналия десерт внимателно от формите, поставете върху решетка. Залейте семифредото с шоколад. Поставете във фризер поне за 10 минути и сервирайте.

Продукти

  • 3 яйца
  • 50 г солени пържени фъстъци
  • 200 г захар
  • 250 мл течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 30 мл ирландски крем-ликьор
  • 100 г шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички