Семифредо с карамелени фъстъци
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Карамелизирайте 50 г от захарта, сложете в нея предварително нарязаните фъстъци. Изсипете върху силиконов килим и охладете. След това накълцайте.
2. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте жълтъците с половината захар, трябва да станат пухкави. Белтъците разбийте с останалата захар на сняг. Смесете сметаната с бурбонската ванилова захар и разбийте.
3. Смесете жълтъците с ликьора и карамелените ядки, прибавете сметаната и белтъците и разбъркайте внимателно.
4. Разпределете десерта във формички. Поставете ги във фризер за 2-3 часа.
5. Разтопете шоколада на водна баня, прехвърлете го в пош. Извадете замръзналия десерт внимателно от формите, поставете върху решетка. Залейте семифредото с шоколад. Поставете във фризер поне за 10 минути и сервирайте.
Продукти
- 3 яйца
- 50 г солени пържени фъстъци
- 200 г захар
- 250 мл течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 30 мл ирландски крем-ликьор
- 100 г шоколадов кувертюр
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска