Крем карамел с ягоди
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте млякото със 150 грама от захарта и с ванилията. Поръсете с прясно смлян солен карамел на вкус. Оставете да се охлади.
2. Разбъркайте яйцата със сметаната и млякото.
3. Разтопете останалата захар докато се получи карамел и разпределете в метални шоли.
4. Изсипете сместа в тях и печете на водна баня на 180 градуса за 20–30 минути. Оставете да се охлади.
5. Нарежете ягодите и ги овкусете с мед и солен карамел.
6. Обърнете крем карамела в подходящи чинии и сервирайте с ягодите и още солен карамел.
Продукти
- 400 мл прясно мляко
- 250 г захар
- 200 мл течна животинска сметана
- 6 яйца
- 200 г ягоди
- 2 с.л. мед
- 1/4 ч.л. семена ванилия (от шушулка)
- солен карамел на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни