1. Загрейте млякото със 150 грама от захарта и с ванилията. Поръсете с прясно смлян солен карамел на вкус. Оставете да се охлади.

2. Разбъркайте яйцата със сметаната и млякото.

3. Разтопете останалата захар докато се получи карамел и разпределете в метални шоли.

4. Изсипете сместа в тях и печете на водна баня на 180 градуса за 20–30 минути. Оставете да се охлади.

5. Нарежете ягодите и ги овкусете с мед и солен карамел.

6. Обърнете крем карамела в подходящи чинии и сервирайте с ягодите и още солен карамел.

Продукти

  • 400 мл прясно мляко
  • 250 г захар
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 6 яйца
  • 200 г ягоди
  • 2 с.л. мед
  • 1/4 ч.л. семена ванилия (от шушулка)
  • солен карамел на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички