1. Нарежете лука на полумесеци. Запържете го в тиган с половината зехтин, до карамелизиране. Овкусете със сол.


2. В друг тиган запържете нарязания на ситно чесън в останалия зехтин. Добавете булгура и нарязаният на ивички спанак. Налейте бульона и овкусете със сол и черен пипер. Гответе докато булгурът омекне. 

3. Сервирайте пилаф от булгур със спанак, гарниран с карамелизиран лук и поръсен с щипка индийско орехче.

Продукти

  • 300 г булгур
  • 3 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 200 г спанак
  • 60 мл зехтин
  • 0.25 ч.л. смляно индийско орехче
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички