Булгур пилаф със спанак
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете лука на полумесеци. Запържете го в тиган с половината зехтин, до карамелизиране. Овкусете със сол.
2. В друг тиган запържете нарязания на ситно чесън в останалия зехтин. Добавете булгура и нарязаният на ивички спанак. Налейте бульона и овкусете със сол и черен пипер. Гответе докато булгурът омекне.
3. Сервирайте пилаф от булгур със спанак, гарниран с карамелизиран лук и поръсен с щипка индийско орехче.
Продукти
- 300 г булгур
- 3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 600 мл зеленчуков бульон
- 200 г спанак
- 60 мл зехтин
- 0.25 ч.л. смляно индийско орехче
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица