Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. За тестото в купа смесете 120 мл затоплена вода с маята и захарта.
  2. В друга по-голяма купа сложете брашното, солта и зехтина. Оформете кладенче и налейте маята, замесете меко тесто. Поставете го в намазана в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
  3. Нарежете колбаса на кръгчета, а кашкавала настържете. Смесете доматения концентрат с 2-3 с.л. студена вода, сух риган и сол.
  4. Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на правоъгълник. Намажете го с доматения сос (оставете малко за финала), покрийте с колбас и настърган кашкавал и пармезан. Завийте на руло и прехвърлете в тава, намазана със зехтин. Оставете го за 10-15 минути.
  5. Намажете рулото със заделения доматен сос и поръсете с пармезан и по желание с малко сух риган. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

За тестото:

200 г брашно

1/2 пакетче суха мая

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1 с.л. студено пресован зехтин

брашно за замесване и поръсване

 

За пълнежа:

150 г колбас

150 г кашкавал

2 с.л. доматен концентрат

1 ч.л. сух риган

30 г пармезан + за поръсване

сол на вкус

Свързани рецепти