Начин на приготвяне:
- За тестото в купа смесете 120 мл затоплена вода с маята и захарта.
- В друга по-голяма купа сложете брашното, солта и зехтина. Оформете кладенче и налейте маята, замесете меко тесто. Поставете го в намазана в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
- Нарежете колбаса на кръгчета, а кашкавала настържете. Смесете доматения концентрат с 2-3 с.л. студена вода, сух риган и сол.
- Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на правоъгълник. Намажете го с доматения сос (оставете малко за финала), покрийте с колбас и настърган кашкавал и пармезан. Завийте на руло и прехвърлете в тава, намазана със зехтин. Оставете го за 10-15 минути.
- Намажете рулото със заделения доматен сос и поръсете с пармезан и по желание с малко сух риган. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
За тестото:
200 г брашно
1/2 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. студено пресован зехтин
брашно за замесване и поръсване
За пълнежа:
150 г колбас
150 г кашкавал
2 с.л. доматен концентрат
1 ч.л. сух риган
30 г пармезан + за поръсване
сол на вкус