Стромболи със салам и кашкавал
Рецепта от: Стоян и Лора
- За тестото в купа смесете 120 мл затоплена вода с маята и захарта.
- В друга по-голяма купа сложете брашното, солта и зехтина. Оформете кладенче и налейте маята, замесете меко тесто. Поставете го в намазана в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
- Нарежете колбаса на кръгчета, а кашкавала настържете. Смесете доматения концентрат с 2-3 с.л. студена вода, сух риган и сол.
- Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на правоъгълник. Намажете го с доматения сос (оставете малко за финала), покрийте с колбас и настърган кашкавал и пармезан. Завийте на руло и прехвърлете в тава, намазана със зехтин. Оставете го за 10-15 минути.
- Намажете рулото със заделения доматен сос и поръсете с пармезан и по желание с малко сух риган. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- За тестото:
- 200 г брашно
- 1/2 пакетче суха мая
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. студено пресован зехтин
- брашно за замесване и поръсване
- За пълнежа:
- 150 г колбас
- 150 г кашкавал
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 ч.л. сух риган
- 30 г пармезан + за поръсване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк