1. За тестото в купа смесете 120 мл затоплена вода с маята и захарта.
  2. В друга по-голяма купа сложете брашното, солта и зехтина. Оформете кладенче и налейте маята, замесете меко тесто. Поставете го в намазана в купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
  3. Нарежете колбаса на кръгчета, а кашкавала настържете. Смесете доматения концентрат с 2-3 с.л. студена вода, сух риган и сол.
  4. Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на правоъгълник. Намажете го с доматения сос (оставете малко за финала), покрийте с колбас и настърган кашкавал и пармезан. Завийте на руло и прехвърлете в тава, намазана със зехтин. Оставете го за 10-15 минути.
  5. Намажете рулото със заделения доматен сос и поръсете с пармезан и по желание с малко сух риган. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • За тестото:
  • 200 г брашно
  • 1/2 пакетче суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. студено пресован зехтин
  • брашно за замесване и поръсване
  • За пълнежа:
  • 150 г колбас
  • 150 г кашкавал
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. сух риган
  • 30 г пармезан + за поръсване
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички