Печен заек с пресни картофи и горчица
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете заека на парчета, овкусете със сол и пипер.
2. В купа разбъркайте горчицата, меда, лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, както и листенцата мащерка. Залейте заека със сместа. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 минути.
3. Подгответе зеленчуците – разрежете морковите на две по дължина, разполовете картофите, а лукът и чесънът нарежете на едро. Сложете всичко в тавата, овкусете със сол и черен пипер и полейте с останалия зехтин.
4. Добавете виното и бульона, подредете парчетата заешко и печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час и 30 минути или до готовност.
5. Сервирайте като поръсите с наситнени копър и магданоз и гарнирате с препечени филийки багета.
Продукти
- 1 охладен заек (без главата)
- 1,2 кг пресни картофи
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 1 връзка моркови
- 2 с.л. ретро горчица
- 1 с.л. мед
- сокът от 1/2 лимон
- 6 с.л. студено пресован зехтин
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- прясна мащерка на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- 1 багета за поднасяне
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото