1. Нарежете заека на парчета, овкусете със сол и пипер.

2. В купа разбъркайте горчицата, меда, лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер, както и листенцата мащерка. Залейте заека със сместа. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 минути.

3. Подгответе зеленчуците – разрежете морковите на две по дължина, разполовете картофите, а лукът и чесънът нарежете на едро. Сложете всичко в тавата, овкусете със сол и черен пипер и полейте с останалия зехтин.

4. Добавете виното и бульона, подредете парчетата заешко и печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час и 30 минути или до готовност.

5. Сервирайте като поръсите с наситнени копър и магданоз и гарнирате с препечени филийки багета.

Продукти

  • 1 охладен заек (без главата)
  • 1,2 кг пресни картофи
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 връзка моркови
  • 2 с.л. ретро горчица
  • 1 с.л. мед
  • сокът от 1/2 лимон
  • 6 с.л. студено пресован зехтин
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • прясна мащерка на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 багета за поднасяне

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички