1. За бананите карамелизирайте захарта в касерола и я сипете в тава с диаметър 24 см. Подредете нарязаните на шайби банани върху все още топлия карамел, за да се залепят.

2. За крем карамела разбъркайте захарта и яйцата. Налейте млякото, прибавете ваниловата захар и амаретото и отново разбъркайте добре.

3. Изсипете яйчената смес върху охладеният карамел.

4. За кексовото тесто разбийте яйцето, захарта, какаото, бакпулвера, олиото, млякото и брашното. Налейте го в средата на формата на тънка струйка.

5. Печете в загрята на 170 градуса фурна (без вентилатор) на водна баня за 40 минути.

6. Охладете за една нощ и обърнете. Сервирайте с разбитата с ваниловата захар сметана.

Продукти

  • За бананите:
  • 1 банан
  • 100 г захар за карамела
  • За крем карамела:
  • 3 яйца
  • 100 г захар
  • 1 ч.л. бурбонска ванилова захар
  • 400 мл прясно мляко
  • 2 с.л. амарето
  • За кексовото тесто:
  • 50 г брашно
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 яйце
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 мл олио
  • 1/2–1 ч.л. бакпулвер.
  • 2 с.л. какао
  • За гарниране:
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 2 ч.л. бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички