Кодрит кадир с карамелизирани банани
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За бананите карамелизирайте захарта в касерола и я сипете в тава с диаметър 24 см. Подредете нарязаните на шайби банани върху все още топлия карамел, за да се залепят.
2. За крем карамела разбъркайте захарта и яйцата. Налейте млякото, прибавете ваниловата захар и амаретото и отново разбъркайте добре.
3. Изсипете яйчената смес върху охладеният карамел.
4. За кексовото тесто разбийте яйцето, захарта, какаото, бакпулвера, олиото, млякото и брашното. Налейте го в средата на формата на тънка струйка.
5. Печете в загрята на 170 градуса фурна (без вентилатор) на водна баня за 40 минути.
6. Охладете за една нощ и обърнете. Сервирайте с разбитата с ваниловата захар сметана.
Продукти
- За бананите:
- 1 банан
- 100 г захар за карамела
- За крем карамела:
- 3 яйца
- 100 г захар
- 1 ч.л. бурбонска ванилова захар
- 400 мл прясно мляко
- 2 с.л. амарето
- За кексовото тесто:
- 50 г брашно
- 2 с.л. кафява захар
- 1 яйце
- 50 мл прясно мляко
- 50 мл олио
- 1/2–1 ч.л. бакпулвер.
- 2 с.л. какао
- За гарниране:
- 200 мл течна животинска сметана
- 2 ч.л. бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни