1. Накъсайте марулята и айсберга. Доматите разполовете, а червения лук нарежете на полумесеци.
  2. Запечете орехите на 180 градуса за около 10 минути.
  3. В купа смесете накъсаните салати с руколата и бейби спанака.
  4. Намачкайте сиренето с вилица и го разбъркайте с изварата. Овкусете със сух чесън и червен пипер.
  5. Оформете малки топки. Желателно е да ги сложите в хладилник за 30 минути.
  6. Оваляйте ги в брашно. Потопете ги в разбити яйца и след това в натрошен корнфлейкс.
  7. Изпържете ги до златисто на маслена баня.
  8. Направете дресинг от зехтина, оцета, дижонската горчица, меда и сол на вкус.
  9. В купата със зеленчуците прибавете лука и чери доматите. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте с топките сирене и начупени орехи.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 1/2 маруля
  • 1/2 глава айсберг (малка)
  • 50 г бейби спанак
  • 50 г рукола
  • 1 глава червен лук
  • 100 г чери домати
  • 50 г орехи
  • За топките от сирене:
  • 200 г краве сирене
  • 200 г пълномаслена извара
  • 1 щипка сух чесън
  • 1 щипка червен пипер
  • 2 яйца
  • 50 г корнфлейкс
  • брашно за овалване
  • олио за пържене
  • За дресинга:
  • 70 мл зехтин
  • 20 мл бял винен оцет
  • 1/2 ч.л. дижонска горчица
  • 1/2 с.л. мед
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички