Патица с млинци
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за цяла печена патица. Тя се маже с масло и мед за хрупкава коричка. Сервира се със сварени за кратко млинци (домашна юфка) - класическа рецепта от хърватската кухня.
Продукти
- 1 цяла патица
- 100 г краве масло
- 100 г мед
- 2–3 лимона
- 3–4 стръка мащерка
- 1/2 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 150–160 г млинци
Начин на приготвяне:
- 1. Почистената и подсушена патица овкусете със сол и пипер отвътре. Завържете я, за да не се отвори при печенето. Направете прорези по кожата – трябва да се получи шарка на ромб.
- 2. Сложете патицата в тава, застлана с хартия за печене. Намажете я от двете страни с разтопено масло и овкусете с червен пипер, черен пипер и сол.
- 3. Поставете я с гърдите нагоре, покрийте първо с лист хартия за печене, а после с алуминиево фолио. Печете на 150 градуса (без вентилатор) за 3 часа.
- 4. Загрейте сока от лимон с меда и мащерката и гответе, докато се сгъсти.
- 5. Махнете фолиото от патицата и я намажете с медената смес. Печете до златисто на 180 градуса.
- 6. Натрошете млинците и ги сварете в подсолена вода за 3–5 минути.
- 7. Сервирайте патицата с млинците, които сте залели със соса от печеното.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Киран Джетуа
Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кореноплодни и червено зеле
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кисело зеле
Рецепти Марк Мориарти
Китайски палачинки с патешко
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак