Баница с патешко
Рецепта от: Божана Кацарова
Плънката за тази баница е от патешки воденички, тиква и сирене бри. Има още запържен бекон, печени тиквички и мус от крема сирене.
1. Сварете патешките воденички. Нарежете ги на ситно.
2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и задушете в него настърганата тиква и скилидка чесън докато омекне. Добавете 30 мл течна сметана и разбъркайте. Добавете нарязаното на кубчета сирене бри, разбъркайте и изчакайте то да се поразтопи. Накрая добавете нарязания на ситно магданоз.
3. Загрейте грил-тиган с 1 с.л. зехтин и запечете бекона от двете страни, до златисто. Запечете от двете страни и кръгчета тиквичка.
4. В друг тиган запържете нарязаната на полумесеци глава лук в 1-2 с.л. зехтин. Добавете червен пипер и гответе десетина минути. Добавете нарязаните воденички и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 10 г масло.
5. Нарежете корите за баницата с патешко на правоъгълници. Намажете с масло дъното и стените на тава. Поставете 1 правоъгълник от кора на дъното тавата. Намажете с малко разтопено масло и поставете втори. Разпределете тънък слой от задушената тиква. Поставете следващите две кори една върху друга, като намажете с разтопено масло. Сложете слой от плънката с лук и патешки воденички. Поставете следващите две кори, а върху тях резените бекон. Продължете да редите по две кори една върху друга и различни плънки докато продуктите свършат. Намажете най-горната кора на така приготвената балканска лазаня с масло и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто.
6. За муса за баницата с патешко и тиква разбийте много добре киселото мляко и крема сиренето, до гладкост. добавете сол и черен пипер и разбъркайте. Пресипете във фунийка от хартия за печене.
7. Разрежете баницата на големи парчета. Поднесете парче върху зелена салата. Върху него подредете кръгчета запечена тиквичка. Шприцовайте малки топчици от муса.
Баница с патешко рецепта.
Продукти
- 1 пакет фини кори за баница
- 300 г патешки воденички
- 1 глава лук
- 1 ч.л. червен пипер
- 300 г настъргана тиква
- 1 скилидка чесън
- 3 стръка магданоз
- 100 г сирене Бри
- 50 мл течна сметана
- 1 тиквичка
- 4 слайса бекон
- 50 г масло
- микс зеленолистни зеленчуци
- зехтин
- сол и черен пипер
- За муса:
- 3 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. крема сирене
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол