Плънката за тази баница е от патешки воденички, тиква и сирене бри. Има още запържен бекон, печени тиквички и мус от крема сирене.

1. Сварете патешките воденички. Нарежете ги на ситно.

2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и задушете в него настърганата тиква и скилидка чесън докато омекне. Добавете 30 мл течна сметана и разбъркайте. Добавете нарязаното на кубчета сирене бри, разбъркайте и изчакайте то да се поразтопи. Накрая добавете нарязания на ситно магданоз.

3. Загрейте грил-тиган с 1 с.л. зехтин и запечете бекона от двете страни, до златисто. Запечете от двете страни и кръгчета тиквичка.

4. В друг тиган запържете нарязаната на полумесеци глава лук в 1-2 с.л. зехтин. Добавете червен пипер и гответе десетина минути. Добавете нарязаните воденички и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 10 г масло.

5. Нарежете корите за баницата с патешко на правоъгълници. Намажете с масло дъното и стените на тава. Поставете 1 правоъгълник от кора на дъното тавата. Намажете с малко разтопено масло и поставете втори. Разпределете тънък слой от задушената тиква. Поставете следващите две кори една върху друга, като намажете с разтопено масло. Сложете слой от плънката с лук и патешки воденички. Поставете следващите две кори, а върху тях резените бекон. Продължете да редите по две кори една върху друга и различни плънки докато продуктите свършат. Намажете най-горната кора на така приготвената балканска лазаня с масло и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто.

6. За муса за баницата с патешко и тиква разбийте много добре киселото мляко и крема сиренето, до гладкост. добавете сол и черен пипер и разбъркайте. Пресипете във фунийка от хартия за печене.

7. Разрежете баницата на големи парчета. Поднесете парче върху зелена салата. Върху него подредете кръгчета запечена тиквичка. Шприцовайте малки топчици от муса.

Баница с патешко рецепта.

Баница с патешко

Баница с патешко рецепта

Баница с патешко и тиква

Продукти

  • 1 пакет фини кори за баница
  • 300 г патешки воденички
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 300 г настъргана тиква
  • 1 скилидка чесън
  • 3 стръка магданоз
  • 100 г сирене Бри
  • 50 мл течна сметана
  • 1 тиквичка
  • 4 слайса бекон
  • 50 г масло
  • микс зеленолистни зеленчуци
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • За муса:
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. крема сирене
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички