Един изискан по френски бургер със смляно патешко месо, сирене Камембер и задушени гъби.

Продукти

  • 2 бр. патешки гърди с кожа или 400 г смляно патешко месо с мазнина
  • 100 г сирене Камембер
  • 25 г масло
  • 250 г диви гъби (пачи крак, челядинки, манатарки, кладница)
  • 2 питки Бриош
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • листа маруля
  • 1 парче пушено патешко месо

Начин на приготвяне:

  • 1. Ако сами мелите патешкото, отстранете 2-3 от мазнината на всяко парче патешки гърди. Нарежете месото на парчета и смелете. Сложете смляното патешко месо в купа и овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата. Разделете я на две и оформете две големи плоски кюфтета.
  • 2. По средата на всяко кюфте поставете парче сирене и го натиснете навътре. След това покрийте с кайма и оформете гладко кюфте.
  • 3. Загрейте силно грил-тиган и печете бургерите по 3-4 минути от всяка страна. Ако искате месото да е напълно изпечено и във вътрешността, поставете бургерите в загрята фурна за още 2-3 минути. Оставете бургерите да починат 5 минути.
  • 4. Нарежете пушеното патешко на тънки слайсове и ги запечете до хрупкавост в същия тиган.
  • 5. Почистете гъбите със суха четка, по-големите накъсайте на няколко парчета, а по-малките оставете цели. Разтопете масло в загрят тиган и добавете гъбите. Гответе 3-4 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 6. Разрежете питките на две и ги запечете от вътрешната страна. Намажете всяка страна на питката с горчица.
  • 7. Сглобете бургерите като върху долната част на питките сложите листо маруля, а върху него – патешкия бургер. Сипете гъби и парченца хрупкаво пушено патешко върху тях. Захлупете с горната част на питката.

Свързани рецепти

Виж всички