Бургери с патешко месо и диви гъби
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Един изискан по френски бургер със смляно патешко месо, сирене Камембер и задушени гъби.
Продукти
- 2 бр. патешки гърди с кожа или 400 г смляно патешко месо с мазнина
- 100 г сирене Камембер
- 25 г масло
- 250 г диви гъби (пачи крак, челядинки, манатарки, кладница)
- 2 питки Бриош
- 2 ч.л. дижонска горчица
- листа маруля
- 1 парче пушено патешко месо
Начин на приготвяне:
- 1. Ако сами мелите патешкото, отстранете 2-3 от мазнината на всяко парче патешки гърди. Нарежете месото на парчета и смелете. Сложете смляното патешко месо в купа и овкусете със сол и черен пипер. Омесете каймата. Разделете я на две и оформете две големи плоски кюфтета.
- 2. По средата на всяко кюфте поставете парче сирене и го натиснете навътре. След това покрийте с кайма и оформете гладко кюфте.
- 3. Загрейте силно грил-тиган и печете бургерите по 3-4 минути от всяка страна. Ако искате месото да е напълно изпечено и във вътрешността, поставете бургерите в загрята фурна за още 2-3 минути. Оставете бургерите да починат 5 минути.
- 4. Нарежете пушеното патешко на тънки слайсове и ги запечете до хрупкавост в същия тиган.
- 5. Почистете гъбите със суха четка, по-големите накъсайте на няколко парчета, а по-малките оставете цели. Разтопете масло в загрят тиган и добавете гъбите. Гответе 3-4 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
- 6. Разрежете питките на две и ги запечете от вътрешната страна. Намажете всяка страна на питката с горчица.
- 7. Сглобете бургерите като върху долната част на питките сложите листо маруля, а върху него – патешкия бургер. Сипете гъби и парченца хрупкаво пушено патешко върху тях. Захлупете с горната част на питката.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Киран Джетуа
Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кореноплодни и червено зеле
Рецепти Стоян и Лора
Патица с млинци
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кисело зеле
Рецепти Маркъс Уеринг
Патешко конфи с чътни от къпини
Рецепти Марк Мориарти
Китайски палачинки с патешко
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок