Оризови палачинки с патешко и сос
1. Отстранете кожата на дивата патица.
2. Нарежете зелената част на праза на колелца, обелете скилидките чесън. Сложете ги в тенджера с вряща вода заедно с подправките. Сложете и патицата и я оставете да се вари в продължение на 2 часа.
3. За соса хой син сложете червения боб в тенджера. Добавете оцета, соевия сос и червеното вино. Оствате сместа да кипне, а след това да покъкри 5 минути. Прецедете соса, като запазите боба. Върнете прецедения сос в тенджерката на котлона и добавете нарязани на филийки чесън и пресен джинджифил. Добавете и меда и оставете соса да се сгъсти. Пасирайте боба и към него добавете горещия сос, като разбърквате. Овкусете със сол.
4. За оризовите палачинки смесете в купа лертъците и млякото и овкусете ъсс сол и черен пипер. Добавете брашното на струйка, като разбивате непрекъснато. Трябва да получите гладка и лека смес. Изпържете тънки палачинки в загрят тиган.
5. За салатата нарежете на тънки ивички пресния лук и краставицата, като отстраните семките и меката и част. Обелете, разрежете на две и отстранете вътрешността на папаята и я нарежете на ивички. Смесете зеленчуците в купа.
6. Извадете сварената патица и отделете гърдите от бутчетата. Гърдите нарежете на тънки ивички, а бутчетата запържете в тенджера с олио. След това отделете месото от бутчетата и го нарежете на ивички. Смесете двата вида месо в купа и овкусете със сол.
7. Оризовите палачинки се мажат със сос хой син, по средата се слагат зеленчуци и месо и се завиват.

Продукти

  • За соса:200 г червен боб от консерва 2 с.л. червен винен оцет 3 с.л. соев сос 100 мл червено вино 50 г мед 2 скилидки чесън 1 см пресен джинджифил солЗа патицата:1 дива патица 2 стръка праз 3 скилидки чесън щипка карамфил на зърна щипка черен пипер на зърна щипка зърна кардамон щипка смес пет подправки /канела карамфил резене звездовиден анасон сечуански пипер/За палачинките:3 белтъка 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. оризово брашно сол и черен пиперЗа салатата:1 краставица 3 стръка пресен лук 1 зелена папая

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички