Оризови палачинки с патешко и сос

Тези тънки оризови палачинки ще поемат много добре вкусовете на печеното патешко месо, соса с червен боб и салатата от зеленчуци и папая. Богатство на вкусове, което ще ви впечатли!

Продукти

  • За соса:
  • 200 г червен боб от консерва
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 100 мл червено вино
  • 50 г мед
  • 2 скилидки чесън
  • 1 см пресен джинджифил
  • сол
  • За патицата:
  • 1 дива патица
  • 2 стръка праз
  • 3 скилидки чесън
  • щипка карамфил на зърна
  • щипка черен пипер на зърна
  • щипка зърна кардамон
  • щипка смес пет подправки /канела карамфил резене звездовиден анасон сечуански пипер/
  • За палачинките:
  • 3 белтъка
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. оризово брашно
  • сол и черен пипер
  • За салатата:
  • 1 краставица
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 зелена папая

Начин на приготвяне:

  • 1. Отстранете кожата на дивата патица.
  • 2. Нарежете зелената част на праза на колелца, обелете скилидките чесън. Сложете ги в тенджера с вряща вода заедно с подправките. Сложете и патицата и я оставете да се вари в продължение на 2 часа.
  • 3. За соса Хой син сложете червения боб в тенджера. Добавете оцета, соевия сос и червеното вино. Оствате сместа да кипне, а след това да покъкри 5 минути. Прецедете соса, като запазите боба. Върнете прецедения сос в тенджерката на котлона и добавете нарязани на филийки чесън и пресен джинджифил. Добавете и меда и оставете соса да се сгъсти. Пасирайте боба и към него добавете горещия сос, като разбърквате. Овкусете със сол.
  • 4. За оризовите палачинки смесете в купа белтъците и млякото и овкусете със сол и черен пипер. Добавете брашното на струйка, като разбивате непрекъснато. Трябва да получите гладка и лека смес. Изпържете тънки палачинки в загрят тиган.
  • 5. За салатата нарежете на тънки ивички пресния лук и краставицата, като отстраните семките и меката и част. Обелете, разрежете на две и отстранете вътрешността на папаята и я нарежете на ивички. Смесете зеленчуците в купа.
  • 6. Извадете сварената патица и отделете гърдите от бутчетата. Гърдите нарежете на тънки ивички, а бутчетата запържете в тенджера с олио. След това отделете месото от бутчетата и го нарежете на ивички. Смесете двата вида месо в купа и овкусете със сол.
  • 7. Оризовите палачинки се мажат със сос Хой син, а по средата се слагат зеленчуци и месо и се завиват.

Свързани рецепти

Виж всички