Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепта от: Киран Джетуа
Тези тънки оризови палачинки ще поемат много добре вкусовете на печеното патешко месо, соса с червен боб и салатата от зеленчуци и папая. Богатство на вкусове, което ще ви впечатли!
Продукти
- За соса:
- 200 г червен боб от консерва
- 2 с.л. червен винен оцет
- 3 с.л. соев сос
- 100 мл червено вино
- 50 г мед
- 2 скилидки чесън
- 1 см пресен джинджифил
- сол
- За патицата:
- 1 дива патица
- 2 стръка праз
- 3 скилидки чесън
- щипка карамфил на зърна
- щипка черен пипер на зърна
- щипка зърна кардамон
- щипка смес пет подправки /канела карамфил резене звездовиден анасон сечуански пипер/
- За палачинките:
- 3 белтъка
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. оризово брашно
- сол и черен пипер
- За салатата:
- 1 краставица
- 3 стръка пресен лук
- 1 зелена папая
Начин на приготвяне:
- 1. Отстранете кожата на дивата патица.
- 2. Нарежете зелената част на праза на колелца, обелете скилидките чесън. Сложете ги в тенджера с вряща вода заедно с подправките. Сложете и патицата и я оставете да се вари в продължение на 2 часа.
- 3. За соса Хой син сложете червения боб в тенджера. Добавете оцета, соевия сос и червеното вино. Оствате сместа да кипне, а след това да покъкри 5 минути. Прецедете соса, като запазите боба. Върнете прецедения сос в тенджерката на котлона и добавете нарязани на филийки чесън и пресен джинджифил. Добавете и меда и оставете соса да се сгъсти. Пасирайте боба и към него добавете горещия сос, като разбърквате. Овкусете със сол.
- 4. За оризовите палачинки смесете в купа белтъците и млякото и овкусете със сол и черен пипер. Добавете брашното на струйка, като разбивате непрекъснато. Трябва да получите гладка и лека смес. Изпържете тънки палачинки в загрят тиган.
- 5. За салатата нарежете на тънки ивички пресния лук и краставицата, като отстраните семките и меката и част. Обелете, разрежете на две и отстранете вътрешността на папаята и я нарежете на ивички. Смесете зеленчуците в купа.
- 6. Извадете сварената патица и отделете гърдите от бутчетата. Гърдите нарежете на тънки ивички, а бутчетата запържете в тенджера с олио. След това отделете месото от бутчетата и го нарежете на ивички. Смесете двата вида месо в купа и овкусете със сол.
- 7. Оризовите палачинки се мажат със сос Хой син, а по средата се слагат зеленчуци и месо и се завиват.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кореноплодни и червено зеле
Рецепти Стоян и Лора
Патица с млинци
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кисело зеле
Рецепти Марк Мориарти
Китайски палачинки с патешко
Рецепти Киран Джетуа
Тако със скакалци
Рецепти Киран Джетуа
Скариди с песто
Рецепти Киран Джетуа
Маринована испанска скумрия
Рецепти Киран Джетуа
Матоке шпецле с диви гъби, бамбук и чесън
Рецепти Киран Джетуа
Салата с пушен омар
Рецепти Киран Джетуа
Рагу от заешко с горски плодове и равиоли с тиква и маскарпоне